havadurum

Cemiyette istifa şoku

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti istifa şoku ile çalkalandı.

519
 
Gazetecilerin sorunlarına herhangi bir çözüm bulmadığı için Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti’ne tepki gösteren 5 gazeteci dün istifa dilekçelerini yönetime sundu. Çanakkale’de görev yapan ve cemiyetin üyesi olan 5 gazeteci, dün öğleden sonra Gazeteciler Cemiyet binasına geldi. Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Burak Gezen’in olmaması nedeniyle cemiyette görev alan sekretere istifa dilekçelerini sunana gazeteciler, burada bir basın açıklaması yaparak istifa nedenlerini kamuoyuna açıkladı.
 
İstifa eden gazeteciler adına bir açıklama yapan Hedef Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gökhan Kökçak, bazı gazetecilere yapılan saldırıları kınamakta geç kalan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti’ne tepkili olduklarını belirterek; “Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti’ne üye olan bazı arkadaşlar olarak istifa dilekçelerimizi sunduk. İstifa etmemizin nedeni de şudur. Çanakkale’de görev yapan bazı arkadaşlarımıza cemiyetin sahip çıkmadığını görüyoruz. Bu yaşananları üzüntüyle karşılıyoruz. Cemiyet yönetimi, yerel televizyonda çalışan arkadaşlarımıza yapılan saldırıları kınamakta geç kaldı. Bazı tepkiler oluştuktan sonra cemiyet bir kınama yazısı yayınladı. Bunun son derece yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle Gazeteciler Cemiyeti’ne sunduğumuz istifa dilekçeleri ile tepki gösteriyoruz. Çanakkale’de bizim gibi düşünen bir çok arkadaşımız var. Cemiyetin düşüncelerine katılmayan arkadaşlar var. Gazetecilerin yer aldığı ve demokratik bir seçimle başkanı seçilen yönetime üye olup tekrar cemiyetin yanında yer alırız. Ancak, şu andaki mevcut yönetimle bunun doğru yürümediğini düşünüyoruz” dedi.
 
Öte yandan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti’ne üye olan bazı gazetecilerin de ilerleyen günlerde istifa edeceği ileri sürüldü.
Paylaş