Cemaatten öğrencilere yurt önerisi!

Sadece üniversite bünyesinde saklı tutulması gereken, öğrencilerin mahrem bilgilerinin "cemaat yurtlarının" menfaatleri için kullanıldığı iddiası sosyal medyayı salladı. Sosyal paylaşım sitesinde ÇOMÜ Duyuru isimli sayfa üzerinden paylaşılan bilgiler tartışma konusu yarattı.

1654
Sosyal paylaşım alanında kentin isim yapmış sayfalarından olan “ÇOMÜ Duyuru” yeni bir bombayı patlattı. Cemaatin öğrenciler içindeki yapılanması üzerine paylaştığı bilgiler kentte tartışma konusu oldu. “Bu olayın görmezden gelinmemesi için görmezden gelinemeyecek kadar çok paylaşılması tek çözüm gibi gözüküyor” notu ile paylaşılan bir dizi telefon görüşmesinde cemaate bağlı bazı yurtların öğrencileri bizzat arayarak, üniversite ve “ilgili” yurtlar konusunda bilgiler verdikleri ve yurt önerilerinde bulundukları ileri sürüldü. “Anlaşılacağı üzere olay basit bir mahrem bilgilerin devlet kurumundan sızdırılması olayı değildir” denilen ilgili paylaşımda, “Özel yurtlar reklama oldukça fazla para harcamaktadır. Öğrencilerin telefon numaralarını yada adreslerini eline geçiren yurtlar ise bu konuda diğer yurtlara karşı büyük bir avantaj elde etmiş oluyorlar” ifadeleri dikkat çekti. Paylaşımda, “Yani diğer yurtlar kayıt zamanı reklama ve tanıtıma milyarlar harcarken "cemaat yurtları" hiç bu harcamalara girmeden yurtlarını okulun da ismini kullanarak zahmetsizce dolduruyorlar” denilirken, soz konusu iddia sahibi site, öğrencileri arayan bu telefon numaralarının ellerinde olduğunu ve eğer olay üniversite yönetimi tarafından gerçekten araştırılmak istenirse elimizde ki tüm bilgiler paylaşıma açma niyetinde olduklarının da altını çizerek, “yurtların adını reklam olmaması için açıklamadık ama ciddi bir soruşturma açılması ya da diğer yurt sahiplerinin açıklanmasını istemeleri durumunda bu yurtların isimlerini de yine buradan açıklayabiliriz” denildi.
 
İddialar yenilir-yutulur değil!
ÇOMÜ Duyuru isimli paylaşım sitesinin iddiaları yenilir yutulur cinsten değil. ÇOMÜ`deki öğrencilerin telefon numaraları ve ÇOMÜ`deki mahrem bilgilerinin cemaate bağlı oldukları ileri sürülen bazı yurtlarla paylaşıldığı iddiasının, araştırılması kamuoyu tarafından beklenirken, ÇOMÜ yönetiminin bu konuda nasıl bir adım atacağı da merak ediliyor. Tabi şimdilik bunların tamamı iddia bile olsa, üzerinde durulması, araştırılması ve söz konusu olayın doğruluğu kanıtlandığı takdirde sorumluların hesap vermesi açısından önemlidir. Gelişmeler ve iddialar kamuoyunca yakından takip ediliyor.
Paylaş