Çelik; "Şimdi değişim zamanı"

890
Çanakkale`de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları seçimlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Elektrik ve Elektronikçiler Esnaf Sanatkarlar Odası 2 Şubat`ta (yarın) yapılacak seçimlere hazırlanırken, Çelik Elektronik`in sahibi Alparslan Çelik, ekibi ile birlikte oda yönetimine talip oldu. Çelik, kentteki elektrik ve elektronikçi esnafları ziyaret ederek oylarını istiyor. Yeni bir yönetim anlayışı, esnafa dokunan, sorunlarına çözüm arayan ve projeler üreten bir yaklaşım ile oda yönetimine talip olurken, iş başına geldiğinde yapacaklarını sıraladı. Çelik, "Öncelikle içinde bulunduğumuz Pandemi koşullarında yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dilemek isterim. Bu dönemde tüm zorluklara karşın hizmetlerini sürdürmeye devam eden ve ekonomik zorluklara göğüs geren siz değerleri esnaflarımıza teşekkürü bir borç bilirim" dedi. 
 
"Eksiklikleri gidereceğiz, esnafın yanında olacağız"
Çelik, "Burada içinde bulunduğumuz seçim yarışının asıl amacı gerçek demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sağlamaktır ve yolumuza aynı sorumluluk bilinci ile devam etmektir. Bizler, yıllardır Çanakkale`de esnaflık yapan insanlarız; Odamızın hizmetlerinin eksikliğinden, esnafın yanında yeterince olmamasından kaygı duyduk ve bu durumu kendimize görev edinerek seçim çalışmalarına başladık" dedi. 
 
"Yetkisiz kişilerden hizmet alınmamasını sağlayacağız"
"Bizler seçim çalışmaları yaptığımız ilk günden bu yana üyelerimize şu sözü verdik; seçimden seçime gördüğünüz başkanlardan değil, söz verip tutmayan yöneticilerden değil, broşürleri bastırıp taahhütler veren, seçimden sonra unutan bir yönetim asla olmayacağız" diyen Çelik, "Bu anlayışı değiştireceğiz, farkımızı göstereceğiz. Her üyemizin sorunları ile birebir ilgilenerek esnafımızın dertleriyle dertlenip, sorunlarına kalıcı çözümler üretip, her zaman esnafımızın yanında olacak bir yönetim anlayışıyla bu göreve talip olduk. `Ben` değil `Biz` anlayışlı bir yönetim ile odamızı üyelerimizle birlikte yönetmek için her meslek grubunu ayrı ayrı bir araya getirerek meslek komiteleri oluşturacağız. Her meslek grubunun sorunları ile ivedi bir şekilde ilgilenip çözüm bulacağız. Bu anlamda tüm meslek grupları için odamız üyeleri menfaatlerini korumak için denetleme mekanizmasını en üst seviyede uygulamaya koyacağız. Korsan ve çantacılara, vergi mükellefi olmayan kişilere geçit vermeyeceğiz. Odamızın her üyesi işletmelere, odamızın logosu olan yetkili işletme etiketi vereceğiz ve bunu yerel basın ile paylaşıp şehrimizde yetkisiz kişilerden hizmet alınmaması konusunu reklamlaştıracağız. Emlakçı üyelerimiz için bundan sonraki süreçte tapudaki işlerini kolaylaştırmak adına başvuruda bulunacağız. Fotoğrafçı üyelerimizin menfaati doğrultusunda freelance`cilere göz açtırmayacağız. E-ticaret üyelerimizin internet ortamındaki ticari menfaatlerini göz önünde bulundurup yaptıkları işlere göre odamız bünyesinde bulunan işletmelerden ürün talepleri doğrultusunda destek olacağız" dedi. 
 
"Yerel firmalarla protokol yapıp üyelerimize indirim alacağız"
Çelik ayrıca,, "Tüm meslek gruplarında fiyat tarifesi oluşturup, bunları işletmelere ücretsiz dağıtacağız, üyelerimiz için toplu alımlarda üretici fabrikalar ile arada köprü olacağız, sosyal ve kültürel etkinlikleri sıkça yapmaya çalışacağız, yerel firmalar ile protokol yapıp üyelerimiz için kasada indirim alacağız, sigorta şirketleriyle anlaşıp tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında üyelerimize toplu indirimler alacağız, elektrikçi üyelerimizin menfaatini göz önünde bulundurup elektrik dağıtım şirketleri ile protokol yapmaya çalışacağız, denetimleri arttıracağız. Çalışacak personel sorunları hangi branşta ihtiyaç varsa Endüstri Meslek Liseleri ve Çıraklık Eğitimler ile görüşüp Milli Eğitim Bakanlığı`na başvuruda bulunacağız, proje ve muhasabe konusunda üyelere destek vereceğiz, odamıza sosyal tesis kazandırmak istiyoruz, tüm üyelerimizin dahil olacağı bir web sitesi oluşturarak hepsinin reklamını yapıp müşteri bulmasını kolaylaştıracağız. Geziler, fuarlar ve dayanışma geceleri planlayacağız. Ve son olarak şimdi değişim zamanı diyoruz ve hepinizden oy bekliyoruz" dedi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş