havadurum

Çavdar; “Usulsüz atamalar iptal edilsin”

Sağlık İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’ndeki bazı atama ve tayinler tepkilere yol açtı.

486
Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar yaptığı açıklamada, Sağlık İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde hatalı ve kasıtlı atama ve tayinlerin devam ettiğini söyledi.
 
Yaşanan bu duruma tepki gösteren Çavdar, söz konusu atamaların meydana getirdiği mağduriyetlerin giderilmesi ve hukuksuz atamaların iptali için Vali Güngör Azim Tuna’ya dilekçe verdiklerini belirterek; “Çeşitli defalar yazılı ve sözlü uyarılarımıza ve valiliğe bildirmemize rağmen yönetmelik ve kanunlara aykırı olarak atamalar yapılmaktadır. Bu anlamda sağlık çalışanları ve tabiatıyla üyelerimiz mağdur olmaktadırlar. Yapılan Ekim Kasım atamaları atama ve nakil yönetmeliğinin 16. Maddesine aykırı olarak yapılmıştır. Kanun ve yönetmeliklere uyulmayacaksa o zaman bunlara ne gerek var. Hukuk devleti ilkelerinin tam manasıyla oturması ve çalışanların sisteme güveni ancak idarecilerin adil ve yansız tutumlarıyla meydana gelebilecektir.
 
Bu itibarla, Ekim Kasım dönemine ait atamaları Sağlık Müdürlüğünün hangi mevzuata göre yaptıklarını kamuoyuna ve sağlık çalışanlarına açıklamaları gerekmektedir. Yapılan işler hukuksuzdur. Yapılan atamaların meydana getirdiği mağduriyetlerin giderilmesi için Sayın Valimize yapılan bu hukuksuz atamaların iptali için dilekçe verdik. Sayın Vali ‘mizin de bu hukuksuzluğun giderilmesi hususuna duyarlılık göstereceğini umut ediyoruz. Sağlık çalışanlarını haklarını aramaya ve korumaya Türk Sağlık Sen olarak devam edeceğiz. Haksızlığa uğradığını düşünen sağlık çalışanına hukuki destek vereceğimizi ve her konuda yardımcı olacağımızı bildirir, yapılan usulsüz atamaları kamu vicdanını sızlatması nedeniyle iptali hususunu kamuoyuna duyururuz” dedi.
Paylaş