havadurum

ÇASİAD, ÇTSO el ele; yeni hedeflere

Uluslararası EXPOTROIA Fuarı konusunda, ÇASİAD Yönetimi Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. 15-19 Mayıs 2013 tarihlerinde ÇTSO kongre ve sergi merkezinde düzenlenmesi planlanan fuara ÇTSO’dan tam destek geldi.

555
Çanakkale’nin ticaret ve turizm hayatına katkı sunması amacıyla ÇTSO Kongre ve Sergi Merkezi`nde Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği`nin 15-19 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenleyeceği EXPOTROIA Fuarı`na ÇTSO yönetiminden tam destek geldi. ÇTSO meclis salonunda bir araya gelen iş adamları birbirlerine destek vereceklerini ifade ettiler.
 
“Projeyi destekliyoruz”
ÇASİAD’ın projesini desteklediklerini ifade eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin; “Fuarın Çanakkale’mizi tanıtmak kentin turizmin gelişmesini sağlamak markaları tanıtmak için çok önemli olduğunu biliyoruz. Bizde destekliyoruz. Oda yönetimi olarak projenin arkasındayız. Bizden OSB fuar kongre merkezini talep etiler. İnşallah o yaptığımız yer her gün kullanılır diye umuyoruz. Biz ilerde oranın 5 katı daha büyük bir yer yapmak isteriz. Çanakkaleli işadamlarının, müteşebbislerin ve tüm derneklerin hizmetine sunarız” dedi.
 
 
“El birliği ile yapacağız”
ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız da hedeflerini “Çanakkale de taş üstüne taş koymak” sözleri ile özetledi. Yıldız şunları söyledi; “İlk günden hangi projeler ile nasıl bir gelişme trendi yakalarız bunun çalışmasını yaptık. Uluslararası nitelikte ve Çanakkale marka imajına katkı getirecek bir fuar yaratmak istedik. Bunun da tüm kentin aktörleri dinamikleri ile birlikte olabileceğini biliyorduk. Ticaret ve turizmi destekleme adına böyle bir başlangıç yapmayı düşündük. Troia adı dünyada markadır. Türkiye de ses getiren bir şehiriz. Hal böyle olunca da bu işi yüklenebilecek iyi bir organizasyon şirketi ile anlaştık. Bu Çanakkale’nin davası. El birliği ile bu işi götüreceğiz. Biz, bunu hem Çanakkale Markasına hem de kentimizin ekonomik ve ticari alandaki markalarına olan ilgiyi arttırmak bu bilinç ve algıyı tüm dünyaya yayarak sürdürülebilir bir gelişmeye katkı sunmak amacıyla yapıyoruz.Bu şekilde yaratacağımız farkındalık ile kentimizi daha iyi noktalara taşımak istiyoruz”dedi.
 
“Çanakkale firmalarını ön plana çıkaracağız”
ÇASİAD bünyesinde oluşturulan Fuar Komitesi`nin başkanı Sami Can Balçık da; “Tüm dünyada fuarların hepsi uluslararası fuar takviminde. Web sayfamız yayına girecek. Logomuz hazırlanıyor. Facebook, twitter sayfalarımız açılıyor. Fuarın bize maliyeti 450 bin lira. En büyük giderlerin başında baskı ve kargo masrafları geliyor" dedi. Balçık fuarı organize etmekte 3 amaçları olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti. "1-Çanakkaleli firmaları ve ticareti öne çıkarmak, 2-Piyasayı hareketlendirmek ve Çanakkale turizmine katkı sağlamak, 3- ÇTSO`nun Sergi ve Kongre Merkezi`ni aktif hale getirmek ve bu yolla Çanakkale`de yeni bir kanal açmak."
Paylaş