havadurum

ÇASİAD’dan şartlı destek

ÇASİAD Yönetim Kurulu marina projesi ile ilgili görüşlerini dile getirdi. ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız; “ÇTSO tarafından ortaya atılan Marina projesine ilke olarak destek vermekteyiz. Ancak; Bu tür projelerin gelecekte başka projelerin de önünü açacağını düşünerek detaylandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Konusunda uzman araştırmacıların ve bilim adamlarının hazırlayacakları raporlar büyük önem arz etmektedir. Bilimsel verilerle ulaşılan sonucun değerini kabul etmek gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

440
Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Ticaret ve Sanayi Odasının yat limanı projesine şartlı destek verdi. ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri ÇASİAD binasında düzenledikleri basın toplantısında YAT limanı sürecinin yol haritasını çizdi.
 
Başkan Yıldız yaptığı konuşmada, marina projesini ilke olarak desteklediklerini ancak kentin tarihi ve kültürel yapısını, doğanın dengesinin korunması açısından doğabilecek sakıncaların göz ardı edilemeyeceği ifade edildi.
 
Başkan yıldız yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Kentimizde son dönemde en önemli gündem konularından biri haline gelen ÇTSO tarafından oluşturulan Marina Projesi süreç içinde ne yazık ki ilimizin aktif bileşenlerini zaman zaman karşı karşıya getirmektedir. Bu gelinen noktada ÇASİAD olarak biz de görüşümüzü belirtmek gerektiğini düşündüğümüz için bu basın açıklamasını hazırlamak zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Oldukça uzun sahil şeridine sahip olan kentimizin mevcut durumda kullanılan yat limanımız gerek alt yapı ve gerekse hizmet çapı açısından yetersiz kaldığı herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Kapsamlı bir marinanın gerekliliği Çanakkale`nin turizm ve ticareti açısından olduğu kadar boğazdan geçiş yapan tekneler açısından da çok önemlidir ve ihtiyaçtır. Boğazda geçiş yapan pek çok tekne bu hizmeti almak zorundadır.
 
Biz de ÇASİAD olarak ÇTSO tarafından ortaya atılan Marina projesine ilke olarak destek vermekteyiz. Ancak; Bu tür projelerin gelecekte başka projelerin de önünü açacağını düşünerek detaylandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Kentimizi yaşanır kılmak ve kentimizin geleceğini tüm detaylarıyla düşünmek zorundayız. Ülkemizde ve dünyada pek çok örneği olduğu üzere kent turizm ve ticaretine katma değer oluşturabilmek adına bu tür tesislerin kent merkezine olabildiğince yakın konumlandırılması gereği açıktır. Aksi takdirde yapılması düşünülen marinanın bilinen amacından hayli uzaklaşılacağını düşünüyoruz. Buna rağmen gerek kentin tarihi ve kültürel yapısını, gerekse doğanın dengesinin korunması açısından doğabilecek sakıncaları göz ardı edebilmek mümkün değildir.
 
Tüm bu bileşenlerin ışığında konusunda uzman araştırmacıların ve bilim adamlarının hazırlayacakları raporlar büyük önem arz etmektedir. Uzman kişilerin yapacakları araştırmalarında detayları konusunda sorgulayıcı olmak kentin havasını soluyan bizler için önemli bir haktır. Bizim düşüncemiz genel anlamda uzman kişilerin bilimsel dayanaklarla hazırlayacakları raporların iyi incelenerek kentimizin geleceği için marinanın yapılacağı yerin doğru seçilmesini ve doğru konumlandırılmasını beklemek gerekir. Bilimsel verilerle ulaşılan sonucun değerini kabul etmek gerektiğini düşünüyoruz.”
Paylaş