havadurum

ÇASİAD’da Yıldız dönemi

Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na işadamı Salih Yıldız seçildi.

1116
 
ÇASİAD’ın 20. olağan genel kurulu üyelerin katılımıyla hizmet binasında gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından genel kurulun divan başkanlığını İbrahim Özdemir yaptı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve çok sayıda ÇASİAD üyesinin katıldığı genel kurulun açılış konuşmasını yapan  ÇASİAD eski Başkanı İsmail Bayraktar; “Dernek çok büyüdü ve iyi bir noktaya geldi. Bu kadar güzel bir binanın yapılmasında katkılarından dolayı Hüseyin Yalman’a teşekkür ediyorum. Çanakkale Türkiye’nin en güzel illerinden bir tanesi ve burada olmaktan çok mutluyum” diyerek genel kurulun hayırlı olmasını diledi.
 
Genel kurulda söz alan ÇASİAD Başkanı Hüseyin Yalman ise; Çanakkale için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini ve yeni yönetimin kent için büyük projelere imza atacağına inandığını ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından yönetim kurulunun faaliyet raporu okundu. Gelir-gider hesapları ve denetleme raporunun onaylanmasının ardından ÇASİAD yönetim kurulu denetleme kurulu aklandı. Daha sonra seçime geçildi.
 
Yapılan seçimde 130 üyesi bulunan ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Salih Yıldız seçildi. ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız başkanlığında oluşan 15 kişilik yeni yönetim kurulu şu şekilde: “İhsan Sami Balçık, Mehmet Güneşhan, Özgür Ekşi, Gazi Tuğrul Ertuğrul, Ertuğrul Temizel, M. Aşkın Değirmenci, Y. Mehmet Tokgöz, Cuma Karadağ, Ahmet Demir, Fahri Coşkun, Metin Mendilci, Semih Başaran, Semih Toprak, Murat Selçuk Tülek.”
 
 
Kongrede Yat Limanı Projesi (liste1-3)
Yat Limanı Projesi toplantısına ‘Siz kimsiniz’ ifadeleriyle damga vuran ÇTSO Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş da ÇASİAD kongresine katıldı.  Karakaş’ın elinde Yat Limanı Projesi’ne destek için imza listesiyle gelmesi şaşkınlığa neden oldu. ÇASİAD personeline verilen liste, işadamlarına kongre esnasında imzalatılmak istendi. Daha sonra basın mensuplarının olayı fark etmesiyle imza listesinden vazgeçildi.
 
Basın mensuplarının kongre öncesi Yat Limanı Projesi’nde yaşananlar ile ilgili sorularını yanıtsız bırakan ÇASİAD üyeleri, yat limanı için toplanan imza konusuna da ilgi göstermedi. Destek amaçlı imza listesindeki ‘Çanakkale’nin gelişimi önünde kimse durmasın. Yatırımlar engellenmesin, engellemelerle Çanakkale’ye ihanet edilmesin’ şeklinde yer alan ifadeler özellikle kamuoyunu şaşkına çevirdi. İşte listede yer alan o ifadeler; “Çanakkale hepimizin ortak yaşam alanıdır. Çanakkale’yi seviyoruz, Çanakkale gelişsin istiyoruz. Çanakkale geçilip gidilen değil, gelinip kalınan bir kent olsun. Çanakkale turizmi gelişsin, turizm alt yapısına kavuşsun. İşçisinin, işvereninin, esnafının, insanının ticareti ekonomik refahı artsın artık yeter. Çanakkale’nin gelişimi önünde kimse durmasın. Yatırımlar engellenmesin, engellemelerle Çanakkale’ye ihanet edilmesin. Çanakkale yat limanı projesini destekliyoruz. Çanakkale’yi sevenler.”
 
 
 
Paylaş