ÇASİAD’da Akarsu dönemi

Kentin önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği`nde (ÇASİAD) seçim heyecanı yaşandı. Tek listeli seçim sonucunda Erdal Akarsu ÇASİAD`ın başkanlığına seçildi.

1052
 
ÇASİAD`ın hizmet binasında gerçekleştirilen olağan genel kuruluna Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın yanı sıra çok sayıda işadamı katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu olağan genel kurulda yer alan gündem maddeleri görüşüldü. Dernek üyelerine teşşekkür konuşması yapan ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, dernek olarak yaptıkları çalışmalar ve projeler ile ilgili de bilgiler verdi. Divan başkanlığının oluşturulmasının ardından söz alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentte önemli projeler ve çalışmalar yapan ÇASİAD`ın önemine değindi. Çanakkale`nin turizm potansiyeline de dikkat çeken Başkan Gökhan; “Çanakkale`nin bir çok alanda turizm potansiyeli var. Bunların yeterince değerlendirilemediği yönünde öngörüler var. Bu noktada ÇASİAD olarak öngörüler ortaya koyunmalı. Teşebbüsler yapılmalı ya da teşebbüs içerisinde olan insanlara da destek verilmeli. İnşaat sektörü de kentte önemli hareket yaratan bir sektör. Çanakkale`de bunu görüyoruz. İnşaat sektöründe oldukça hareketlilik var. Bu noktada da yeni dönemde de bu sektörün gelişmesi için alanlar, arsa üretimleri ve sınırların genişletilmesi gibi bir çok konuda çalışmalar yapılacaktır. Elbetteki ÇASİAD`da görüşlerini ve düşüncelerini üyeleri kanalıyla ortaya koyacaktır” dedi.
 
 
“Genç, dinamik yatırımcılar mecliste yer almalı”
“Siyasi partiler önümüzdeki yerel seçimler için belediye meclis üyelikleri tespiti yapacaklar” diyen Başkan Gökhan; “Bu kentte dinamik, genç yatırımcılarımız var. Yeni nesil bir yerde teknolojiyi kullanabilen ve teknolojik gelişmeleri takip eden nesil. Dolayısıyla mecliste, hangi siyasi partiden olursa olsun mutlaka genç ve dinamik yatırımcıların olmasında yarar var. Bu konuda ÇASİAD siyasi partilere öneride bulunabilir diye düşünüyorum. Bunu değerlendirmeliyiz. Birlik ve bütünlük çok önemli. Çünkü, ekonomi boşluk kaldırmaz. Boş bıraktığımız her noktaya dışarıdan gelen insanlar girmeye çalışır. Biz, düşündüğümüzü korumak zorundayız. Çanakkale`deki işadamları olarak bir bakıma kendi çıkarlarımızı da kollamak zorundayız” şeklinde konuştu.
 
“Kentin gelişmesi için projeler üretelim”
Çanakkale`nin gelişmesi için hep birlikte el birliğiyle projeler üretilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Gökhan şu şekilde konuştu: “Geçen yıl bir fuar yapıldı ve başarıyla tamamlandı. Fakat, yeteri kadar birbirimize destek olunamadı. Bazı çekişmeler oldu. Bazı kurumlar, ÇASİAD`ın yapmasından dolayı rahatsız oldu. Engellenmeye çalışıldı. Bunlar yanlış konular. Eğer bir kurum elini taşın altına koymuşsa, hepimiz o taşı kaldırmak için çaba göstermek zorundayız. Bir başkası yaparsa biz de taşı kaldırmak için çaba göstermeliyiz. Sonuçta bu kentte yaşayan insanlarız. Birbirimize üstünlük sağlamanın bir faydası yok. ÇASİAD bu bağlamda daha sağlıklı, kendi çizgisinde ve hedeflerinde giden, herhangi bir yelpazeye yönelik hareket etmeyen bir kurum olarak bugüne kadar geldi. Benim temennim yeni seçilecek yönetimin, yine aynı anlayışla gideceğini düşünüyorum. Kentin gelişmesi için projeler üretelim.” Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçime geçildi. Olağan genel kurul sonucunda işadamı Erdal Akarsu ÇASİAD`ın yeni başkanı oldu.
Paylaş