ÇASİAD 2015’in startını veriyor

Çanakkale Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇASİAD) önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak projesi ile Çanakkale 2015’in startını verecek. Başkan Yıldız, “ÇASİAD taşın altına elini değil kolunu da koyarak sürece her katkıyı verecektir” dedi.

336
Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Çanakkale 2015’in provasının hazırlığını tamamlıyor. Önümüzdeki günlerde ÇASİAD’ın kente vizyon kazandıracak projesi gündemdeki yerini alacak. ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, 2015 çalışmalarının öncülerinden olacaklarını ifade ederek; “Bu konuda verilecek her görevi seve seve yapacağız” dedi.
 
“Çanakkale 2015’te iyi bir noktaya gelecektir”
Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı için yapılan çalışmalara ÇASİAD olarak katkı sunacaklarını ifade eden ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, valilikte düzenlenen toplantıya çağrılmadıklarını belirterek; “Çanakkale ajansı kurulacaktı. Ama şu anda böyle bir konu gündemde yok. 2015 için 100. Yıl çalışmaları Vali Güngör Azim Tuna, Belediye, Ticaret Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Üniversitenin katıldığı basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu. Kentin dinamikleri beraber olacak. Beraber hareket edecek. Belki o fotoğrafta STK’lar yoktu ama öyle sanıyorum, buradaki aktörler kesinlikle devreye girecekler” dedi.
 
Yıldız şunları söyledi; “Vali Tuna’nın buradaki azmi ve tutarlılığı alabildiğine bu işi yapmak için sarf ettiği eforu biliyoruz. Söyledikleri, söylemleri projeleri, Belediye Başkanı’nın da yanında olması ile birlikte tüm kent dinamikleri bu işe katkı verecekler. Çünkü, biz şuna inanıyoruz. Belki merkezi yönetimin açık desteği gözükmüyor ama vali bey devleti temsil ediyor, hükümeti temsil ediyor. O gücü elinde bulunduruyor. Öyle bir gücün iyi değerlendirilmesi ve Ankara bürokrasisi ile görüşmelerin çok olumlu geçtiği haberlerini alıyoruz. 2015 için çalışmaları kentin kendi dinamikleri içerisinde iyi organizasyonlarla iyi komite ve komisyonlarla bu komisyonların kamuoyuna tanıtımı ile öyle sanıyorum iyi bir noktaya gelecektir. Çanakkale’nin uzun süredir yapmak istediğini birlikte hareket etmenin, kent kültürünün, kentli olmanın, kent için yapılanların artık gündeme geldiğini buradaki sorumluluk ve vitrinde duran insanlarında bu sorumluluğu yüklenip öncü olmaları kaçınılmaz duruma gelmiştir. Birikimlerin artık nitelikli üretimlere dönüşme zamanı. Birikimimiz, bilgimiz, markalarımız var. Çanakkale’nin hemen hemen her gün ulusal ve yerel basında konuşulan bir kent olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu durumu değerlendirmemek 100. Yılda çok iyi bir duruma getirmemek öyle sanıyorum ancak bizim birlikte hareket etmememizden kaynaklanır. Önceki deneyimlerin biraz olumsuz olması örnek olmamalı, daha iyi ve güzeli yaratmalıyız diye düşünüyorum.”
 
“ÇASİAD görev alacaktır”
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ile görüştüklerini ve süreci değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Yıldız; “Vali bey, görüşmelerimizde bizden de bir üyenin bir temsilcinin bu gurubun içerisinde olması aynı zamanda mutfakta çalışacak ekiplerin oluşması bu konuda üretilecek proje ve önerilerin gündeme getirilmesi ve üst komisyonda değerlendirilmesi adına böyle bir teklifte bulundular. Vali beyde bu azmi, şevki, gerçekten olumlu enerjiyi gördük. Bu enerji ile bizim hareket etmememiz mümkün değil. O nedenle Çanakkale de herkes üzerine düşen görevi her kurum kuruluş ve STK yapacaktır” dedi.
 
Yıldız şunları söyledi; “Çanakkale, Troia antik kenti, boğazı ile iki kıtayı birleştiren tanrının bereketi ile oluşmuş coğrafyada 2015’te bu ajans kurulsa da kurulmasa da bu çalışmanın devamı ve bu işi yapmak isteyenlere destek olmak hepimizin boynunun borcudur. İyi adımlar atıldı. İnşallah bu maratona dönüşür. Başlamak başarının % 50’sidir. O nedenle Çanakkale 2015’i en iyi şekilde dünyaya tanıtmak ulusal ve uluslararası arenada Çanakkale’yi marka olarak gündeme taşımak gerekiyor. Bunun turizm, yatırım, ulaşım ayağı var. Bu çerçevede yapılacak yatırımlar cazibe merkezleri oluşturulmalı. En büyük olaylardan biri de otel konaklama ve kongre merkezi söz konusu. Bu düşünce ve önerileri Vali bey’e ilettik. Vali beyle birlikte çok iyi şeylere imza atacağımıza inanıyorum. Bize görev verildiği fikir ve öneriler istendiği sürece ÇASİAD ailesindeki her fert bu konuya hassas yaklaşacak ve takipçisi olacaktır. Elimizi değil kolumuzuda taşın atlına koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kent dinamikleri bu süreci çok iyi değerlendirmeli herkes üzerine düşeni yapmalı. Esnaf, tüccar, işadamı, öğrenci, ev kadını dahil herkes bu işe pozitif enerji ile yaklaşmalı. Herkeste bu kıvılcımı görüyorum. ÇASİAD olarak bu konunun öncülerinden olacağız. Bu konuda verilecek her görevi seve seve yapacağız.”
Paylaş