Çarşı Projesi tartışmaları sürüyor...

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıda gündeme gelen çarşı projesi tartışmalarına bu sözler damgasını vurdu. Başkan Gökhan esnafın görüşü alınmadan projenin yapılmaması gerektiğini ifade etti.

727
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından çarşı caddesi ile ilgili yapılmak istenen proje koruma kurulunun Çanakkale Belediyesi ile halledin şeklinde bir öneri sunduğu öğrenildi. Ticaret sanayi odasında gündeme gelen konu ile ilgili görüşlerini belirten belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Benim önümde tasarım var. Ciddi proje gelirse esnafı da çağırır görüşürüz. Aksine bir karar veremeyiz” dedi. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin ise; “Amacımız Çanakkale’nin kazanması. Sermaye tabana yayılsın. Hizmet etmek istiyoruz” dedi.
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından çarşı caddesi ile ilgili yapılmak istenen proje koruma kurulunun Çanakkale belediyesi ile halledin şeklinde bir öneri sunduğu öğrenildi. Ticaret sanayi odasında gündeme gelen konu ile ilgili görüşlerini belirten belediye Başkanı Ülgür Gökhan; Benim önümde tasarım var. Ciddi proje gelirse esnafı da çağırır görüşürüz. Aksine bir karar veremeyiz” dedi. Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Bülent Engin de “Amacımız Çanakkale’nin kazanması.  Sermaye tabana yayılsın. Hizmet etmek istiyoruz” dedi.
 
“Ben yaptım oldu anlayışı ile olmaz”
Çarşı projesi ile ilgili Çanakkale Belediyesi önünde somut bir proje olmadığını bildiren belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Sadece tasarım var. Onunla karar vermek mümkün değil. Ciddi proje gelirse esnafı da çağırı görüşürüz” dedi. Tasarımı incelediğini bildiren Gökhan şunları söyledi; “Bakıyorum inceliyorum dükkan önünde kütleler var. 50*50’lik kütleler görülüyor. Onlar vitrinlerin önünü kapatır. Üstünü kapatalım desek tasarım yine değişti. Cadde de her taraf vitrin. Alt yapı çalışmaları sırasında doğalgaz, tedaş kutularını koyarken esnafla münakaşalar oldu. Şimdi dükkan önüne esnafa sormadan koyarsak sıkıntı olur. Esnaf zarar görmeden çarşı ne şekilde kapanacak. Eğer sormadan görüş alınmadan yapılırsa siz zor durumda kalırsınız. O projede sıkıntı olur. Çadır şekliyle de olabilir ama sıfır kapatılmamalı. En son tasarım kordondaki kapatma gibi gözüküyor. Bu bence uygun değil. Esnaf rahatsız olur. Asma germe şeklinde bina cephelerine konulacaklarla olabilir. Bizim golf çay bahçesinde çocuk parkı üzerine yaptığımız gibi bir çözüm daha iyi olur. Proje oradaki esnafın kabulüyle olur. Bence hepsinin görüşü alınmalıdır. Esnaf katılımcı anlayışla evet demelidir. Bence de çarşı üstü kapatılmalıdır. Ama yöntemini ve şeklini konuşmalıyız. Benim önümde tasarım var. Ciddi proje gelirse esnafı da çağırı görüşürüz. Aksine bir karar veremeyiz. Süreçte olumlu ve nihai bir karar esnafla birlikte alınmalıdır. Ben yaptım oldu diyerek olmaz.” Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin’in “sökülüp takılabilen bir proje olmalı” görüşene ise Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Oraya saksı koymuyorsunuz” sözleriyle yanıt verdi.
Paylaş