Çardak’ta halk toplantısı istenmiyor mu?

Çardak’ta bugün yapılması planlanan termik santral konusundaki halk toplantısının Belediye Başkanı Basri Ulaş tarafından engellendiği iddia edildi. Başkan Ulaş, iddiaları yalanlarken, gözler bugün düzenlenecek toplantıya çevrildi. Lapseki’ye bağlı Çardak Beldesi’nde uluslararası çevre örgütü Greenpeace ile Çanakkale Çevre Platformu ortaklığında bugün düzenlenecek halk toplantısı son dakika iddiası ile gündeme geldi.

800
İddiaya göre Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş’ın toplantının yapılacağı düğün salonu işletmecisine ve toplantının yapılma ihtimaline karşı bazı kahvehane sahiplerine “Toplantıyı işletmenizde yaptırmayın. Burada istemeyenler kadar termik santrali isteyenler de var” dediği ileri sürüldü. Halkın en demokratik hakkı olan bilgi edinme hakkının engellenmesi çalışmalarının olduğu, Belediye Başkanı Basri Ulaş’ın beldesinde böyle bir toplantının yapılmasına karşı olduğu iddia edilirken, iddialar çevrecilerden tepki gördü.
 
Ulaş; “Ben öyle demedim”
Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, gazetemiz haber merkezine yaptığı açıklamada kendisinin böyle bir baskı uygulamadığını ifade ederek, “Ben öyle demedim. Zaten kaymakamlıktan jandarmadan izinlerini almışlar. Ben neden yaptırmayın diyeyim ki. Benim tepki gösterdiğim konu keşke gelseydiler de beraber konuşsaydık. Nerede yapılacağını hep birlikte karar alsaydık. Ben isterdim ki bize de gelinsin. Ben burada yaptırmayın demedim. Sadece işletmeci arkadaşın kafası karışmış, aynı gün maç da varmış. Onun dışında ben kimseye baskı yapmadım” dedi.
Paylaş