Çan'da OSB için ilk adım atıldı

1151

 Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Çan Organize Sanayi Bölgesi kurulması için resmi başvuru sürecini başlattı. Çan Belediyesi’nin ve Başkan Öz’ün ilk döneminde üzerinde durdukları en önemli projelerden biri olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesiyle Çan’ın gelişimine ve sanayinin ihtiyaç duyduğu yapılanmaya katkı sağlayacağı ifade edildi. Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Çan’da OSBkurulması için başlattıkları projeyi resmiyete kavuşturarak ilgili başvuru dilekçesini Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal’a sundu. Çan`ın gelişimi ve sürdürülebilir büyümesi için atılacak adımları projelendirip hazırlıklarını tamamladıklarını aktaran Başkan Bülent Öz, Çan Organize Sanayi Bölgesi sürecinin bürokratik aşamasını başlattıklarını iletti.

 

“Dengeli bir planlama ve yapılanma”

Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal’a başvuru dilekçesini teslim eden Belediye Başkanı Bülent Öz; “1915 Çanakkale Köprüsünün de bünyesinde yer aldığı ilçemiz sınırlarından geçen otoyol güzergahı, Çanımızın gelişimine günden güne katkı sağlayacak, sanayinin ihtiyaç duyduğu dengeli bir planlama ve yapılanmanın oluşturulmasına imkan sunacak olan ‘Organize Sanayi Bölgesi Kurulması’ hususunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Organize Sanayi Bölgesi projesi hakkında bilgi veren Öz, “İlçemizin ekonomik olarak kalkınmasına ve gelişimine katkı sunacak, yeni istihdam alanları yaratacak ve bölgemizdeki Sanayi kuruluşları ile entegre çalışacak 54744560-752.99-E.1284 sayılı kanunun ‘Organize Sanayi Bölgesi Kurulması’ konulu dilekçemizi İlçemiz Kaymakamı Sayın Mustafa Gürdal`a sunduk, hayırlı olsun” dedi.

 

Gürdal, sürecin takipçisi olacağını söyledi

Bundan sonraki aşamanın sunulan dilekçenin ve bilgilendirme raporunun Valilik oluruna sunulması olacağının bilgisini veren Başkan Öz, “İlçe Kaymakamımız Mustafa Gürdal, başvurumuz ile yakından ilgilenerek Valilik sürecini ve sonraki aşamalarını Çan’ımızın yarınları için yine yakinen takip edeceğini söylediler” dedi. Öz, “Sayın Kaymakamımıza alakaları ve yardımları için şahsım ve ilçemiz adına teşekkür ediyorum” diyerek Çan’ın büyük kazanımlar elde edeceğini söyledi.

(Atilla Akın)

Paylaş