Çanakkaleliler, Berkin’e sahip çıkıyor

Berkin Elvan, ölümünün birinci yılında Çanakkale`de anıldı. İskele meydanında toplanan halk, AKP il binasına yürüyerek, Berkin Elvan için adalet talebini bir kez daha haykırdı. İskele meydanında açıklamada bulunan Mehmet Öztürk; “Çocukların ekmek almaya giderken ölmeyeceği bir ülkeyi inşa edene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

720
 
Gezi olayları sırasında ekmek almak için sokağa çıkan Berkin Elvan, polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulmuştu. 269 gün komada kalan Berkin Elvan, Gezi isyanının umudu olmuş. Hayatını kaybetmesinin ardından, oluşan tepki ve öfke sokaklara taşmıştı. O günden bu yana, Berkin Elvan`ın katillerinin ortaya çıkarılması için halk mücadelesini sürdürüyor. Ölümünün birinci yılında Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi, Çanakkale`de de sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin çağrısıyla İskele meydanında bir araya gelen vatandaşlar Berkin Elvan için adalet talebini bir kez daha haykırdı. İskele meydanından AKP İl Binasına yürüyen kitle sık sık `Berkin` in hesabı sorulacak`, `Berkin`in katili, AKP` nin düzeni` gibi sloganlar attı. Kordon tarafından tekrar İskele meydanına yürüyen vatandaşlar burada tepkilerini dile getirmeye devam etti.İskele meydanında Berkin Elvan için dilek fenerleri uçuruldu. Daha sonra sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Berkin Elvan`ın annesine gönderilecek bir deftere eylemde bulunanlar duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Kitle adına açıklamada bulunan Mehmet Öztürk; “Berkin Elvan bize umut olabilmek için tam 269 gün direnmişti. O direndikçe, biz adalet için haykırdık. O direndikçe biz hesap sorduk. 15 Haziran`da acımasızca vurulan, 14 yaşındaki Berkin`imizin körpecik bedeni 269 gün sonra yenik düştü. 11 Mart 2014 tarihinde kaybettik Berkinimiz` i. O günden bugüne sorumluları hesap vermediği gibi üzerine 14 yaşındaki bir çocuğun katledilmesini de aklamaya çalıştılar. Biz hala yerine getirilmeyen adalet talebimizi haykırmak ve Berkin`imizi anmak için bugün buradayız. Tıpkı Gezi isyanında `Özgürlük ve adalet talebimiz için` her gün sokağa çıktığımız gibi tüm acılarımıza rağmen umudun çocuğunu ve onun gibi yitirilen gencecik fidanlarımızı anmak için toplandık. Milyonlarca insanın haklı tepkisi karşısında korkuya kapılan AKP, çocukları bile öldürmekten geri durmamaktadır. Bu yaşanan acıların faili bellidir. Korku İmparatorluğunu yönetebilmek için halkına savaş açan bir iktidarın vahşetini hep birlikte yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Berkin`den sonra Cizre`de 12 yaşında öldürülen Nihat`ımızın da acısını yüreğimizde hissettik” dedi.
 
 
“İç güvenlik yasası” ile yeni Berkin`ler öldürülecek
AKP hükümetinin iç savaş hazırlıkları yaptığını ifade eden Özürk; “Çocukları öldürerek muktedir olmaya çalışan bir iktidarın faşizmiyle yönetiliyoruz. Yine yönetememe krizini yaşayan AKP iç savaş hazırlıkları yapmaya devam ediyor. İç güvenlik Yasa Tasarısı adı altında faşist iktidarını güvence altına almaya çalışarak, kaçınılmaz vatandaşların isyanına karşı hazırlık yapmaktadır. Nice Berkin`lerimizin, Nihat`larımızın katledilmesinin yasal güvencesini çıkarmaya çalışmaktadır. Bizler bu ülkenin onurlu halkları olarak eşitlik, özgürlük ve adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz. AKP`nin faşizmine karşı omuz omuza mücadele edeceğiz. Umudun çocuğuna gelecek aydınlık günleri hediye edeceğiz. Çocukların ekmek almaya giderken ölmeyeceği bir ülkeyi inşa edene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.
 
 
 
Paylaş