havadurum

Çanakkaleli hayvanseverlerden son haykırış

5199 sayılı hayvanları koruma kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin taşarının meclisten geçmemesi, ikinci bir Hayırsızada vakasına hayır demek için hayvanseverler 10 Mart pazar günü saat 14:00`da cumhuriyet meydanına bir araya gelecek.

687
Hayvanları Koruma Kanununda yapılması düşünülen değişiklik hayvanseverlerin büyük tepkisine neden oluyor. Çanakkaleli hayvanseverler pazar günü bir araya gelerek son bir defa uyarıda bulunacaklar. Konu ile ilgili açıklama yapan hayvanseverler, "5199 sayılı kanunda aksayan bazı noktaların iyileştirilmesi, hayvan lehine daha uygulanablir idari ve cezai yaptırımlar getirilmesi için dernekler ve sivil toplum örgütlerince kalabalık katılımlarla yapılan talepler neticesinde umulanın ve beklenenin aksine daha yetersiz, daha korumayan, daha ölümcül bir yasal düzenleme ile karşı karşıya kaldık. Daha koruyucu bir düzenleme yapılsın talebine karşılık bakanlık tarafından "daha kolay, yok edici hükümlerle donatılmış" bir yasa düzenlemesi maalesef TBMM`ne sunuldu. bu haliyle yasalaştığı takdirde hem uygulamada, hem sosyal anlamda, hem de teknik olarak büyük sorunlar yaşanacağına inandığımız bu metnin yasalaşmamasını istiyoruz. Öyle bir duruma gelindi ki, yeterli olmadığını düşündüğümüz mevcut 5199 sayılı kanunun bu şekliyle muhafaza edilmesini yeni yasaya tercih etmek zorunda bırakıldık. Bu yasa tasarısını hazırlayan bakanlık bundan sadece bir kaç ay önce kendi sitesinde sokak hayvanlarına nasıl suluk ve yemlik koyduğuyla övünmüş ve boyboy fotoğraflarını paylaşmıştı. Bir kaç ay içinde tam zıttı istikamette hareket eden bu bakanlığın temsil ettiği hükümet ile halkı arasında yarattığı güvensizlik uçurumunu görmemek için kör olunmalıdır. Hayvanları öldürme planları yapanların her birine tabi ki halkına değer veriyorsa bir tek tavsiye verilebilir; siz onları öldürürseniz halk da sizi kalbinde öldürecektir"
 
Çanakkaleli hayvanseverler ikinci bir Hayırsızada vakasına hayır demek için hayvanseverler 10 Mart Pazar günü saat 14:00`da Cumhuriyet Meydanı`nda bir araya gelecek.
Paylaş