Çanakkale'de yangın sürüyor; 7 yerleşim yeri boşaltıldı

Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili Köyü yakınlarında dün (16 Temmuz) başlayan yangın, kısa sürede ormanlık alana çıkarak, Yukarı Okçular, Musaköy, Özbek ve Kemel Köyü mevkilerinde etti. Sabah saatlerinde etkisi azalan yangın, öğle saatlerinde tekrar alevlendi. 7 yerleşim yerinin tedbir amaçlı olarak boşaltılması istendi.

592

 Çanakkale’de yangın, kontrol altına alınmak üzereyken yeniden alevlendi. Bir köyün boşaltılmasına neden olan yangın, bugün öğlen saatlerinde rüzgarın da etkisiyle Çanakkale il merkezine yakın köylere yöneldi. 

 
Dün gece boşaltılmasına karar verilen Kemel Köyünün ardından bugün de; Kayadere, Kurşunlu Mareşal Fevzi Çakmak, Işıklar, Dörtyol köyleri ile Damyeri mevkiinde yaşayan vatandaşların evlerini boşaltması istendi.  Havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği bölgede boşaltılması istenen köylerde panik yaşandı. 
 
Can ve mal güvenliğinden endişelenen yurttaşlar, görevlilerin kontrolünde köylerini boşaltırken, kimi vatandaşlar hayvanlarını kimileri ise alabildikleri eşyalarını alarak köylerini terk ettiler. 
 
Çanakkale merkez ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda destek ekibinin geldiği yangın bölgesinde, alevler köy evlerinin önünde karşılandı. İtfaiye ekipleri köylerin içlerine kadar girerek alevlerin sıçramaması için büyük çaba harcadı.
 
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada yangının rüzgarın etkisiyle şiddetini arttırdığı ifade edildi. Açıklamada, “Orman yangınını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor. Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili, Yukarı Okçular, Musaköy, Özbek ve Kemel köyü civarında devam eden orman yangını rüzgarın etkisiyle şiddetini artırmıştır, havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam etmektedir. Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak Köyleri ile Damyeri mevkiinde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği açısından evlerini boşaltmaları önem arz etmektedir. Vatandaşlarımız, valiliğimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir. 112 ve UMKE Sağlık personelleri köylerde sağlık hizmetine devam etmektedir” denildi.  (Seçkin Sağlam-Esra Güller)
 
Paylaş