havadurum

Çanakkale'de ücretsiz butik-market desteği...

346
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem, 25 bini geçkin insanın yaşamını elinden aldı. Kahramanmaraş merkezli deprem Doğu ve Güneydoğu`da ve Suriye`de de yıkıcı şiddetini gösterdi. Hatay, Osmaniye, Adana, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep gibi illerde büyük yıkıma neden olan deprem, şehirleri yaşanmaz hale getirdi. Depremin yanı sıra zorlu kış koşulları, barınma, ısınma, beslenme ve hijyen gibi çok sayıda problemle mücadele eden depremzedeler ise afet bölgesinden ülkenin dört bir yanında akraba ve yakınlarının yanına gitti. Çanakkale`ye de çok sayıda depremzede gelerek, zorlu günlerin geçmesini bekliyor. Deprem bölgesine gönderilmek üzere yardımların kabul edildiği noktalardan biri olan Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezi de; kente gelen depremzedeler için butik-market açtığını duyurdu. Çanakkale Belediyesi yetkililerince yapılan açıklamada, "Kentimize deprem bölgesinden gelen misafirlerimiz için çocuk, kadın, erkek; kullanılmamış iç çamaşırı, ayakkabı, bot (her numara) ihtiyacı bulunmaktadır. Bağışlarınızı Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezimize ulaştırabilirsiniz.. Afet bölgesinden gelerek kentimize misafir olan değerli yurttaşlarımız için Altın Yıllar Yaşam Merkezimiz içinde ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabilecekleri bir butik-market oluşturuldu. Her zaman yanınızdayız. Adres: Barbaros Mahallesi, Lozan Cd. No:10" açıklaması yaptı. 
 
Gökhan butik-marketi ziyaret eti
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, afet bölgesinden Çanakkale`ye gelen depremzedeler için kentlilerin de destekleriyle Altın Yıllar Yaşam Merkezi`nde oluşturulan butik-marketi ziyaret etti. Kıyafet, gıda, hijyen malzemeleri gibi başta temel ihtiyaçlar olmak üzere çok çeşitli ürünlerin yer aldığı butik-marketi gezerek bilgi alan Başkan Gökhan, aynı zamanda buradaki depremzedelerle de görüşerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
 
Ücretsiz çamaşırhane 
Çanakkale Belediyesi çamaşırhanesini afet bölgesinden gelen yurttaşlar için açtı. Yapılan bilgilendirmede, "Afet bölgesinden gelerek kentimize misafir olan değerli yurttaşlarımız, Çanakkale Belediyesi Çamaşırhanesinden ücretsiz olarak her gün 09:00-18:00 saatleri arasında yararlanabileceklerdir.İletişim için: 0286 218 1229. Adres: İsmetpaşa Mahallesi, Demircioğlu Caddesi, Blok-C6 No:130" denildi.
(Damla Yeltekin) 
 
Paylaş