Çanakkale'de klasik otomobil sevdası tavan yaptı

1735

 İstanbul Otomobilciler Derneği ve Çanakkale Belediyesi işbirliğinde 25 klasik otomobil Çanakkaleli vatandaşların beğenisine sunuldu. Birbirinden güzel klasik otomobiller vatandaşları kendine hayran bıraktı. Dernek üyeleri, Cuma günü belediye binası önünde toplanan araçlar, burada organizasyon hazırlığı yaptılar. Daha sonra, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da kullandığı klasik arabalar Kordon boyunu gezerek İnönü Caddesinden Cumhuriyet Meydanına doğru ilerledi. 25 klasik araba, Cuma akşamı saat 17.30’da kentte nostalji rüzgarları estirdi. Cumhuriyet Meydanına park edilen arabalar, kentli vatandaşların beğenisine sunuldu. Klasik otomobiller, Cumhuriyet Meydanında kentli vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Burada basın mensuplarına arabalarla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Gökhan, kendisinde de 64 model bir araç olduğunu söyleyerek klasik arabalara olan sevdasını dile getirdi.

 
“Bu arabalarla gençliğimiz geçti”
Bugünün çok nostaljik geçeceğini söyleyen Başkan Gökhan; “Bugün bir nostalji yaşadık. 54 sene sonra bir Amerikan arabası kullandım. Bende de 64 model Ford Galaxy model araba vardı. Bu arabalarla gençliğimiz geçti. Bu arabaları sürebilmek çok güzel, keyifli ve çok önemli bir şey. Ben buraya katkı veren herkese, Çanakkale’ye gelip Çanakkale’de bu nostalji havasını yaşatan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneğine teşekkür ediyorum. Bu araçlar 2 gün boyunca Çanakkaleli vatandaşların ziyaretinde olacak. Kendi yaş grubunda olanlar, bu arabaları hatırlayanlar için çok güzel bir nostalji olacak. Gençler için de ‘Bir zamanlar böyle arabalar varmış’ tadında bir sergi olacak. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 
“Her fırsatta Çanakkale’de olmak bize büyük mutluluk veriyor”
Etkinlik ile ilgili açıklama yapan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay; “İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği olarak 25 klasik otomobille1940’lı yıllardan 1970’li yılların sonuna kadar çeşitli marka ve modellerin karışımlarıyla Çanakkale’yi ziyarete geldik. Bu bizim ikinci gelişimiz. Her fırsatta Çanakkale’de olmak bize büyük mutluluk veriyor. Biz de bu nedenle buraya tekrar gelmek istedik. Cumartesi ve Pazar araçlarımızı Cumhuriyet Meydanında sergilemeyi düşünüyoruz, belediyemizin himayelerinde. Bizler, üyelerimizle birlikte Assos, Troya ve Gelibolu Tarihi Yarım Adasını ziyaret edeceğiz. Pazartesi günü de İstanbul’a geri döneceğiz” dedi. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş