havadurum

Çanakkale'de "Kamu kampusu" tartışması!

701
Çanakkale`de 20 milyon TL bütçe ayrıldığı açıklanan "kamu kurumları kampusu" olarak da ifade edilen Çanakkale Hükümet Konağı yatırımı tartışma yarattı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu, söz konusu yatırım planlamasını eleştirerek, "Bu ne acele?" diye sordu. 
 
Turan açıklamıştı 
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, geçtiğimiz günlerde "Çanakkale Hükümet Konağı" yatırımı için 20 milyon TL bütçe ayrıldığını ifade etmişti. Kent merkezinde, eski Devlet Hastanesi alanının yanında bulunan mevcut Karayolları Müdürlüğü`nün yer aldığı alanda yapılacağı ifade edilen yatırım ile 15`ten fazla il müdürlüğünün tek bir kampus içinde toplanması planlanıyor. Turan, açıklamasında; "Daha önce açıklamıştık, merkezde 15`ten fazla il müdürlüğünün bir arada bulunacağı devasa bir hükümet konağı yapılacak. Çanakkale Hükümet Konağı için ilk etapta 20 milyon TL tahsis edildi. Hızlı bir şekilde proje aşaması devam ediyor. Bahçesiyle, dinlenme alanlarıyla beraber, örnek bir hükümet binası olacak. Hemşehrilerimiz mahalle mahalle gezip il müdürlükleri aramayacak" demişti. 
 
"Seçime 50 gün kala ne bu acele?"
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu, yatırım sürecinin neden aceleye getirildiğini sordu. Semizoğlu, "Seçime 50 gün kala valilik ve kamu kurumlarının yer aldığı Kampusun ihalesi neden bu kadar aceleye getiriliyor? Bu kararı verenlerin kaç tanesi Çanakkale`de oturuyor? Kaçının çocukları Çanakkale`de okuyor? Çanakkale`yi biliyorlar mı? Nedir bu acele?" diye sordu. 
"Kent merkezi betonlaşmamalı"
Çanakkale`nin deprem bölgesinde olduğunu ifade eden Semizoğlu, 6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremleri anımsatarak, kent merkezinde bu kadar betonlaşmanın doğru olmadığını söyledi. Semizoğlu, "Kamu kurumlarının tek yerleşke içinde toplanmasına karşı değilim. Elbette ki vatandaş için kolaylık olacaktır. Ancak, kent merkezinde bu kadar devasa bir betonlaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Deprem bölgesindeyiz ve böylesi bir yatırım için yerleşkenin yapılacağı alanın iyi seçilmesi gerekir. Böylesi bir betonlaşmanın kent merkezinde telafisi imkansız sonuçları olabilir" dedi. 
 
"Turizm kentiysek betonlaşmadan kaçınmalıyız"
Çanakkale`nin turizm kenti olma yolunda ilerleyen bir kent olduğunu söyleyen Semizoğlu, kent merkezinin betonlaşmasından kaçınılması gerektiğini dile getirdi. Kentin nefes alacak alanlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Semizoğlu, "Kent merkezinde Halk Bahçesi dışında nefes alacak alan yaratılmalı. Yeşil alanlar, park ve bahçeler oluşturulmalı" dedi. 
 
"Tepkim, sadece yerine ve zamanlamasına"
Kahramanmaraş merkezli depremlerin meydana geldiği bölgede, desteğe ihtiyaç olduğunu hatırlatan Semizoğlu, tepkisinin zamanlamaya ve söz konusu yatırımın yerine olduğunu söyledi. Semizoğlu, "Dökülecek her metreküp betonun, harcanacak her TL`nin, kullanılacak her demirin ve ihtiyaç olunan her iş gücünün, yağmur ve soğuk altında yaşayan 13, 5 milyon vatandaşımızın yaşadığı deprem bölgesine yapılması gerektiğine inanıyorum. Lütfen Çanakkale Merkez`ine bu kötülüğü yapmayalım" dedi.
(Seçkin Sağlam) 
 
Paylaş