havadurum

Çanakkale'de kadın cinayetine ağırlaştırılmış müebbet hapis!

292
Biga`da Türkan Demir`i çocuklarının gözleri önünde katleden Haki Elalmış, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum oldu. Çanakkale 2`inci Ağır Ceza Mahkemesi önünde yoğun bir kalabalık vardı. Kadın örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı dava 14:30`da başlaması gerekirken, davanın katılımcıları 16:52`de içeriye alındı. 
 
Suçunu itiraf etmişti 
27 Mayıs 2022 tarihinde eşiyle birlikte tavuk çiftliğinde çalışan Türkan Demir, akrabası Haki Elalmış tarafından katledilmişti. Elalmış, önceki ifadelerinde konuşurken tartışmaya başladıklarını ve kendisini kaybettiğini söyleyerek suçunu itiraf etmişti. Türkan Demir, çocukların gözleri önünde öldürülürken, katil Haki Elalmış, açılan davada 4`üncü kez hakim karşısına çıktı. Karar duruşmasında mahkeme heyeti, Haki Elalmış`ı "Kasten öldürme suçunun, eziyet çektirerek ve kadına yönelik maddelerince" ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. 
 
"İndirim olmaması bizim için önemliydi"
Davanın avukatlarından İlayda Kocabaş, mahkemenin kararını değerlendirerek, "Biz davada, bu cinayetin tasarlayarak işlenmiş olduğunu düşünüyorduk. Mahkemenin kanaati o yönde olmadı. Ama yine de hiçbir indirim uygulanmamış olması 8 Mart gibi anlamlı bir günde bizi mutlu etti" dedi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş