havadurum

Çanakkale'de iş cinayeti!

1129

 Çanakkale’de dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda bir kişi yaşamını yitirdi. Troia Caddesi üzerinde bulunan otel inşaatında sabah erken saatlerde çalışmaya başlayan Enis Eken (20) saat 08:15 civarında henüz belirlenemeyen bir nedenle 5’inci kattan aşağıya düştü. Eken, büyük bir gürültü ile yere düşerken, çevre sakinleri ise gürültü sesine doğru gittiklerinde, Eken’in yerde hareketsiz yatan bedeni ile karşılaştılar. 112’ye haber verilirken, ilk müdahalenin çevreden gelenler tarafından yapıldığı ileri sürüldü. Ancak Eken’in bedeni hastaneye kadar direnemedi. 

112 geç geldi iddiası 
Çevre sakinleri 112’ye haber verdiklerini, ancak ambulansın hem geç geldiğini hem de yakında bulunan Anadolu Hastanesi yerine ÇOMÜ Hastanesi’ne götürdüklerini dile getirdiler. Anadolu Hastanesi’nin daha yakında olduğu ve daha hızlı müdahale edilebileceğini ifade eden görgü tanıkları bu duruma tepki gösterdiler.
“İş güvencesi yoktu” iddiası
Görgü tanıkları ayrıca, Eken’in çalıştığı sırada, baret, koruyucu kemer gibi teçhizatı olmadığını da ifade ettiler. Korumasız bir şekilde 5’inci katta çalışan Eken’in yere düşmesinin ardından bölge güvenliği emniyet ekiplerince sağlandı. Görevli Cumhuriyet Savcısı, olay yerinde inleme yaparken, otopsi için açık otopsiye gerek olmadığı kararı verirken, ölüm raporunun hazırlanmasının ardından Eken’in cenazesinin memleketi Ağrı Patnos’a doğru yola çıktığı öğrenildi.
 (Seçkin Sağlam)
Paylaş