havadurum

Çanakkale zeytinyağına büyük ilgi...

“Kore, zeytinyağı için iyi bir pazar olabilir”

593
Bir dizi temaslarda bulunmak için Çanakkale`ye gelen Güney Kore heyeti, kentin marka ürünleri arasında yer alan zeytinyağına talip olurken, Ezine peyniri için ise İsviçre ve ABD pazarlarını işaret etti. Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından Çanakkale`nin tarımsal ürünlerinin Güney Kore`ye pazar-lanması için start alan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.
 
Davet üzerine kente gelen Güney Kore Ankara Büyükelçisi Lee Sangkyu, Kore Gıda Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Dae Young Kwon ve Kore İthalatçılar Birliği Türkiye Temsilcisi Sang Jin Kim, Vali Ahmet Çınar ile bir araya geldi ve kentin marka ürünlerinin pazarlanması için için bazı görüşmeler yaptı. Ziyarette konuşan Vali Ahmet Çınar, Güney Kore`nin milli geliri çok yüksek ve dünyanın değişik ülkele-rinden büyük kısmını gıda ürünleri-nin oluşturduğu yüksek meblağlarda ithalat yaptığına dikkat çekti.
 
Çanakkale`nin tarımsal üretimdeki verimliliği, tarımsal üretime olan uygunluğu nedeniyle ürünleri katma değer katarak pazarlamak istediklerini belirten Vali Çınar; bu nedenle Güney Kore heyetiyle birlikte toplantı yapıp, ürünlerin pazarlanması ile ilgili nasıl bir işbirliği gerçekleştirebilecekleri konusunu masaya yatıracaklarını söyledi. Tarımsal ürünlerde işbirliği yapmak için ilk defa Çanakkale`ye geldiklerini ifade eden Güney Kore Ankara Büyükelçisi Lee Sangkyu; “Bu alandaki muhtemel iş birliklerini görüşeceğiz” dedi. Kore Gıda Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Dae Young Kwon ise Kore`nin zeytin-yağı için iyi bir pazar olabileceğine dikkat çekerken, Ezine peyniri için ise İsviçre ve ABD`yi işaret etti.
Paylaş