Çanakkale zemini araştırılıyor...

Çanakkale’de imzalanan protokolün ardından jeolojik ve jeoteknik zemin etütleri gerçekleştiriliyor. Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri arasında imzalanan ve Çanakkale Belediyesi sınırlarını içeren imar planına esas jeolojik-jeoteknik zemin etüdü raporu ve haritalarının hazırlanması için harekete geçildi.

981
 
Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri arasında imzalanan ve Çanakkale Belediyesi sınırlarını içeren imar planına esas jeolojik-jeoteknik zemin etüdü raporu ve haritalarının hazırlanması için harekete geçildi.
 
Protokolün ardından ilk çalışma olan yeraltı radarı ölçümlerinin ilk etabı tamamlanırken, geceleri gerçekleştirilen ilk etap ölçümlerinin 15 gün içinde bitirildiği bildirildi. Jeolojik-jeoteknik etüt çalışmalarının 2013 yılında tamamlanacağını belirten belediye yetkilileri; “Yeraltı radarı ölçümlerinin sabit bir hızla ve düzgün olarak yapılabilmesi için ölçümleri kaydeden cihaz, bir golf arabasının arkasına bağlanmıştır. Önümüzdeki hafta ikinci etap olarak gündüz ve daha detaylı yeraltı radarı ölçümleri gerçekleştirilecektir. Yeraltı radarı ölçümlerine paralel olarak sismik tomografi ölçümlerine de başlanarak yaklaşık 10 gün içerisinde arazi çalışması kısmı tamamlanacaktır. Ölçümler Çanakkale Merkez Mezarlığı civarından başlayarak, tüm il merkezini kapsayacak şekilde Sarıçay bölgesine kadar gelmiştir. Çanakkale Belediyesi sınırlarını içeren imar planına esas jeolojik-jeoteknik etüt çalışmalarının tamamının 2013 yılının başında tamamlanması planlanmaktadır” dediler.
 
Paylaş