Çanakkale yollarında neler oluyor?

Çanakkale-İzmir arasındaki yollarda yapılan ve daha önce gazetemiz aracılığı ile de defalarca gündeme getirilen çalışmalar bu kez TBMM`ye taşındı. CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, TBMM`nde verdiği sözlü soru önergesinde, “Yaklaşık bir yıl önce dökülerek şimdi sökülen asfaltın ömrü bir yıl mıydı? Bu asfaltın devlete maliyeti ne kadar olmuştur? Şimdi dökülen asfalt bir yıl sonra sökülecek midir?” dedi.


1018
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, bir türlü bitirilemeyen Çanakkale-İzmir karayolundaki çalışmaları sordu. Biten, bir yıl sonra tekrar sökülerek yenisi dökülen asfaltlar ile ilgili sözlü soru önergesi veren Sarıbaş, Çanakkale`nin yollarında neler olduğunu sordu. Sarıbaş, “Türkiye`deki çift yollarla övünen AKP Hükümeti, on iki yıl geçmesine rağmen, Çanakkale ilinde hâlâ yollar bitirilmemiş, kimi yerlerde de hiç başlanmamıştır” dedi.
 
 
“Ezine-Ayvacık arasında bir yıl önce yapılan bir kısım çift yol asfaltı dökülmüş ve şimdi de birdenbire mevcut asfalt sökülerek tekrar yerine asfalt dökülmeye başlanmıştır” diyen Sarıbaş, “Bunun sebebi nedir? Yaklaşık bir yıl önce dökülerek şimdi sökülen asfaltın ömrü bir yıl mıydı? Bu asfaltın devlete maliyeti ne kadar olmuştur? Şimdi dökülen asfalt bir yıl sonra sökülecek midir? Bu asfaltın maliyeti, ömrü ne kadar olacaktır? Ayvacık`ı İzmir`e bağlayan Çanakkale yolu hâlâ bitirilmemiştir. Ne zaman bitirmeyi düşünüyorsunuz? İnsanlar bu eziyetten ne zaman kurtulacaktır?” sorularını yöneltti.
Paylaş