havadurum

Çanakkale yılbaşına hazırlanıyor

Çanakkale’de yılbaşına az bir zaman kala hazırlıklar yoğun bir şekilde sürüyor...

589
Yaklaşan yeni yıl öncesi mağazaların vitrinleri renklenmeye başlarken, en çok hediye alışverişinin yapıldığı yılbaşı öncesi çarşıdaki mağazalar yeni ürün ve seçeneklerle yılbaşı hazırlıklara başladı. Yılbaşı çam ağaçları, Noel baba figürleri, Noel baba şapkaları, maskeler, kaynana dilleri, konfetiler, ışıklı süslemeler, oyuncaklar, aile oyunları ve iç çamaşırı satışlarının patlama yaptığı yılbaşında caddelerin vitrinleri kırmızı, beyaz süslenirken esnaf hareketliliğin daha şimdiden başladığını belirtiyor.
 
 
Tülay Erdek
“Yılbaşı için hazırlıklarımız tamam. Yılbaşında çocuğunu sevindirmek isteyen büyükler oyuncak aldığı için oyuncak satışları artar. Bizim de yeni oyuncak çeşitlerimiz geldi. En çok satılanlar kız çocukları için barbie grupları, erkek çocukları için şarjlı arabalar olur. Bunun yanı sıra aile oyunları tabu, monopoli, jenga gibi kutu oyunlarda da yılbaşına özel indirime gittik. Henüz hareket tam anlamıyla başlamadı, ama biz hazırız.”
 
 
Ebru Yıldırım
“Yılbaşında hediyelik olarak en çok gecelik, iç çamaşırı ve pijama satın alınıyor. Genelde tarzı farklı olan gruplar ve ekonomik gruplar tercih ediliyor. Fiyatlar da gayet uygun. Bizim sektörümüzde hareketlilik başladı.”
 
 
Emre Durmaz
“Yılbaşı nedeniyle mum satışında artış başladı. Genelde hediyelik olarak parfüm de çok satılır. İşler hareketlendi, önümüzdeki günlerde daha da artar.”
 
 
Arzu İlaslan
“Yılbaşına özel ürün gruplarında indirime giriyoruz. Yılbaşında en fazla bayan üst grubu ve dekolte satılıyor. Aşırı yağışlar nedeniyle birkaç gündür durgunluk vardı, hareketliliğin başlamasını bekliyoruz.”
Paylaş