havadurum

Çanakkale`ye 3 ödülle döndüler

Onüç yıldır disiplinli ve doğru eğitimi ile hizmet veren Ece Aydemir Bale Okulu, öğrenci ve velilerden oluşan toplam 28 kişilik bir ekip ile Prag Dans Festivali`ne katıldı. 3 ödül alarak Prag Dans Festivali`ne damga vuran Ece Aydemir Bale Okulu öğrencileri, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı ziyaret etti.

2216
 
Belediye Meclis Toplantı Salonu`nda gerçekleşen ziyarette konuşan Ece Aydemir Bale Okulu öğretmeni Ece Aydemir, Çek Cumhuriyeti`nin başkenti Prag`da düzenlenen Dans Festivali`ne 12 öğrenciyle katıldıklarını ve hem Türkiye`yi hem de Çanakkale`yi başarıyla temsil ettiklerini söyledi. 15 ülkeden 19 okulun yer aldığı Dans Festivali`nde Türkiye`yi temsil eden tek okul olduklarını kaydeden Aydemir, gösterilerini sunan Ece Aydemir Bale Okulu öğrencilerinin 3 ödül alarak Çanakkale`ye döndükleri için büyük bir gurur yaşadıklarını dile getirdi. Koreografi ve disiplinli çalışmalarından dolayı onur ödülüne layık görüldükleri festivalde ayrıca yetenek ödülü ve kostüm dalında da birincilik ödülü aldıklarını vurgulayan Aydemir, festival ile ilgili Başkan Gökhan`a detaylı bilgiler verdi. Öğrencilerle tanışan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, festivalde ödül alan Ece Aydemir Bale Okulu öğrencilerini tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.
 
 
Ece Aydemir Bale Okulu festivale damga vurdu
Ece Aydemir Bale Okulu öğrencileri ve öğretmenleri Ece Aydemir Çek Cumhuriyeti`nin başkenti Prag`da bu yıl 17`si düzenlenen; Amerika, Tayvan, Cebelitarık, Singapur, Güney Afrika, Avustralya, Belçika, İrlanda, Hindistan, İngiltere, Japonya, Brezilya,Türkiye 13 ülke temsilcisinin katıldığı Uluslararası Dans Festivali`nde Ece Aydemir Bale Okulu Türkiye`yi temsil eden tek okul olmanın heyecanını,sorumluluğunu ve gururunu hissederek yarışmadan 3 ödülle döndü.
2012-2013 eğitim öğretim dönemi başında Prag Festival Komitesi`nden gelen davetle festival çalışmalarına başlayan Ece Aydemir Bale Okulu yaşları 4 ile 16 arasında değişen 11 öğrencis,1 mezun olan öğrencisi ve velileriyle 29 Haziran 2013 Cumartesi günü Prag`a hareket etti. Ece Aydemir Bale Okulu öğrencileri festivalden 3 ödülle birlikte kente döndü. 30 Haziran 2013 Pazar günü Nova Scena`da sahne provası ile başlayan festival süreci 4 gün süren workshop ve performanslarla devam etti. Festival boyunca Ece Aydemir Bale Okulu öğrencileri tüm dünyadan gelen öğrenci ve dansçılarla workshoplarda aynı sınıfları, performanslarda aynı sahneyi paylaştılar. Prag Konservatuarı`nda Prof. Kovarova, Prof. Langer, Prof. Horcickova, Prof. Vizvary, Prof. Navelova ve Prof. Joskova gibi değerli eğitmenlerin klasik bale, modern dans, tiyatral makyaj, pandomim, hip-hop, pilates gibi derslerine katılan Ece Aydemir Bale Okulu öğrencileri disiplinli davranışları ve derslerdeki başarılarıyla büyük beğeni topladılar. Öğrenciler ve velileri ile toplam 28 kişilik bir ekiple Prag Dans Festivali`ne katılan Ece Aydemir Bale Okulu, Çanakkale`nin sesini uluslararası bir sanat platformunda duyurmanın ve sahneden ödül anonsları ile ülkeyi bu yıl temsil eden tek okul olmanın onurunu ve gururunu yaşıyor. Sergiledikleri performansla çok büyük ilgi ve beğeni toplayan Başak Aka, Zeynep Derin Boyacıoğlu, Bilge Çetin, Bengisu Çırpan, Eda Gül Değirmenci, Gizem Gür, Aleyna Haranıoğlu, Nil Öztürk, Melike Saka, Okyanus Sazcı, Deniz Yıldız isimli Ece Aydemir Bale Okulu öğrencileri ve mezun olan öğrencisi Lale Güngördü seyirciden ve jüriden büyük beğeni topladı.
 
 
3 ödül birden
Ece Aydemir Bale Okulu, Kostüm dalında 1.lik; festival katılımı ve disiplinli çalışmaları ve başarısı için Onur Ödülü, Dans Yetenek Dalında Nil Öztürk isimli öğrencisi ise tüm öğrenciler adına jüri özel ödülü alarak sahneden `Ece Aydemir Bale Okulu Türkiye` anonsunu tekrar tekrar duyurmanın haklı gururunu ve mutluluğunu velileri ile birlikte yaşadı. Birçok ülke katılımcısından daha fazla ödül alan Ece Aydemir Bale Okulu festival ödül töreninden sonra tüm dünyadan gelen dansçı ve dans öğrencileri ile Michna Sarayı`nda gala yemeğine katılıp başarılarını kutladılar. 2011 yılında da yine Prag Dans Festivali`ne aldığı davet üzerine katılıp üç ödül alarak yurda dönen Ece Aydemir Bale Okulu bu yılda tekrar başarısını perçinleyerek büyük gurur ve mutlulukla festivali başarı ile sonuçlandırdı. Festival organizasyon komitesi ve diğer ülkelerden gelen okullarla vedalaşan Ece Aydemir Bale Okulu 5 Temmuz Cuma günü yurda dönmüştü.
Paylaş