havadurum

Çanakkale vaka artışı en yüksek 3'üncü il...

487
Türkiye`nin 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı İnsidans haritası yayınlandı. Açıklanan verilerde Çanakkale`de korkutan artış devam etti. 6-12 Kasım arasında vaka yoğunluğu haritasında Çanakkale 100 bin kişide 309,30 ile vaka artışı en yüksek 3`üncü il oldu. 30 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında açıklanan verilerde Çanakkale`de vaka sayısı 100 bin kişide 246,70 olarak açıklanmıştı. Son açıklanan verilerle Çanakkale`de yüzde 62 artış görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülke genelinde artış görülen 10 ili; "6-12 Kasım arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Tunceli, Osmaniye, Çanakkale, Kırklareli, Balıkesir, Bilecik, Hatay, Tekirdağ, Adana, Bartın" şeklinde açıkladı. 
Çanakkale aşılamada da yüksek oranını korudu. Çanakkale`de aşılama oranı yüzde 82,9 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Koca açıklana verilerle ilgili; "İlk doz aşılanmada kısa sürede başarı elde ettiği halde, ikinci doz oranı %65`in altında kalan 8, %80`in altında kalan 59 ilimiz var. Aşılanmada halen kararsız olanlara hatırlatmak istiyoruz: İnsanlık aşıda istekli. Aşılanma oranı düşük ülkeler, aşı tedarik edemeyen ülkelerdir" dedi.
Açıklanan verilerle birlikte hastane yatan ya da yoğun bakım servis yatan hasta sayısı ile ilgili bilgi verilmedi. İlgili kurumlar korona tedbirlerinin alınması konusunda uyarılarda bulundu.
(Eren Aşnaz)

 

Paylaş