Çanakkale şehidini toprağa verdi...

Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada
şehit olan astsubay Hüseyin Çetin, memleketi Lapseki ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verilirken, Türkiye’de yaşanan son terör olaylarına tepki göstermek için Çanakkale’de ise yürüyüş organize edildi.

702
 
 
 
Şehit Çetin`in Türk bayrağına sarılı cenazesi, eskort eşliğinde Lapseki`ye ulaştırıldı. Cenazenin getirildiği ilçenin çarşı meydanında şehit astsubay Çetin için cenaze namazı öncesi askeri tören düzenlendi. Tören sırasında Çetin`in eşi Hayrülnisa, annesi Necmiye, babası Recep Çetin güçlükle ayakta durabildi. Bu sırada meydanda toplanan vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyerek, ``şehitler ölmez, vatan bölünmez`` sloganları attı.
 
Kılınan namazın ardından top arabasına konan Çetin`in cenazesi, bir süre taşındıktan sonra Şahinli köyü mezarlığında toprağa verildi. Törene, Çetin`in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çanakkale Vali Vekili Cemal Yıldızer, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ile çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.
 
 
Teröre karşı yürüdüler...
Çanakkale Gençlik Platformu, “Teröre tepki” yürüyüşü düzenlerken, yürüyüşe ellerindeki Türk bayraklarıyla katılan vatandaşlar hep bir ağızdan terörü lanetledi. Çevrede bulunan vatandaşlarda alkışlarıyla yürüyüşe katılanlara destek verdiler. Salı Pazarı’ndan başlayan yürüyüş, cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Platform üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla Salı Pazarı mevkisinde toplanarak, Cumhuriyet Meydanı`na doğru yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan kalabalık, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Çanakkale Gençlik Platformu adına açıklama yapan Mesut Çetin, yaptığı konuşmada, ülkenin bölünmeye gittiğini öne sürerek; “Diyoruz ki; Türk Milleti`ni yok etmeye gücünüz yetmeyecek” dedi. Açıklamasında sık sık AKP hükümetine sert eleştirilerde bulunan Çetin; “Şehitlerimiz binlerce yıldan beri, Türk`ün milli varlığını sürdürmek için; vatan, millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarını feda ettiler. Şehidimin kutsal ismi arşta, aziz naşı cennet bahçesindedir. Bugün kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci için bu meydanda toplanmış bulunuyoruz. dedi.
 
“Ne iş yaparsınız”
TBMM çatısı altında toplanan miletvekillerine seslenen Çetin; “Bugün babalarını kaybeden çocuklar, eşlerini kaybeden bacılarımız var hem de niçin biliyor musunuz? Bu lüks binalarda oturanlar biraz daha rahat etsin diye, o kırmızı plakalarla, siyah siyah arabalarla şehit cenazelerine gelip, gidenlere seslenmek istiyorum. Diyorum ki siz ne iş yaparsınız? Siz hangi milletin iktidar milletvekilisiniz, Türk Milletinin vekili olmadığınız gayet acık ve nettir. Eğer Türk milletinin vekili olsaydınız bugün bu acılar yaşanmıyor olacaktı. Geçen günlerde bomba yüklü araç Gaziantep`in tam ortasına geliyor, bomba patlıyor, devleti idare ettiğini sananlar uyuyor musunuz? Siz hangi milleti idare ediyorsunuz?” şeklinde konuştu. Çetin sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Şehitlerimize Allah`tan rahmet yakınlarına ise baş sağlığı diliyoruz.”
 
 
 
 
Paylaş