havadurum

Çanakkale Savaşları resmedildi

Çanakkale Kara Savaşları`nın 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ``Gelibolu: Savaşın Yenildiği Yer`` fotoğraf ve ``7. Çanakkale Resim Yarışması`` sergileri açıldı. Sergide, 7`inci Çanakkale Resim Yarışması`nda dereceye giren 6 eserin yanı sıra, Çanakkale Savaşları sırasında cephede çekilmiş 24 fotoğraf ve öyküleri yer aldı.

714
 
Çanakkale Kara Savaşları`nın 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Anzak Koyu`nda düzenlenen şafak ayini törenine katılmak üzere Çanakkale’ye gelen Avustralya Başbakanı Julia Gillard, ``Gelibolu: Savaşın Yenildiği Yer`` projesi fotoğraf sergisi ile ``7. Çanakkale Resim Yarışması`` adlı fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.
 
Serginin açılışını Avustralya Başbakanı Julia Gillard,  Vali Güngör Azim Tuna, Yeni Zelanda Gazi İşleri Bakanı Nathan Guy, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Oğuz Teoman, Avustralya`nın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs, Türkiye`nin Canberra Türkiye Büyükelçisi Oğuz Özge, Avustralya`nın Çanakkale Konsolosu Andrew Koç Mcdonald ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan yaptı.
 
Çanakkale Savaşları`nın 100`üncü yılına kadar ortaklaşa düzenlemeye devam edecek olan serginin bu yıl 7. düzenlenirken resim sergisinde dereceye giren 6 eser ile, ``Gelibolu: Savaşın Yenildiği Yer`` projesi kapsamında hazırlanan 32 fotoğraf yer aldı. Avustralya Başbakanı Julia Gillard, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte sergiyi gezerek eserleri inceledi.
Paylaş