Çanakkale Savaşları’nın 97. yıldönümü

Çanakkale Savaşları`nın 97. yıl dönümü kutlama programı kapsamında ilk tören Gelibolu Yarımadası`ndaki Mehmetçik Abidesi`nde düzenlenecek. 25 Nisan`da ise Anzak Koyu`nda, Şafak Töreni icrası gerçekleştirilecek.

620
Çanakkale Valiliği`nin hazırladığı tören programında, ilk tören 24 Nisan`da Mehmetçik Abidesi`nde, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı`nın çekilmesiyle başlayacak. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve diğer ülke temsilcilerini konuşmalarının ardından, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Temsilcisinin konuşması gerçekleştirilecek. Mehteran bölüğünün gösterisi, tören geçişi ve Şehitler Abidesi Defteri`nin imzalanmasının ardından, Mehmetçik Abidesi Şehitliği`nin ziyaretiyle buradaki tören sona erecek. Fransız ve İngiliz anıtlarındaki törenin ardından 57. Alay Şehitliği`ndeki törene geçilecek. Törene katılanlar daha sonra Kabatepe Simülasyon Merkezi`nin tanıtım gezisine katılacak.
 
25 Nisan`daki törenler
Çanakkale Savaşları`na katılan diğer ülkeler de 97. yıl kapsamında çeşitli törenler düzenleyecek. Bu kapsamda ilk olarak Anzak Koyu`nda saat 05.30`da Şafak Töreni icra edilecek. Avusturalya ``Lone Pine`` anıtındaki törenin ardından Conk Bayırı`ndaki Yeni Zelanda Anıtı`nda tören yapılacak. Bu arada, 25 Nisan`da saat 06.00`da Bigalı Köyü`nden Milli Bilinç 57. Alay Yürüyüşü gerçekleştirilecek.
Paylaş