havadurum

Çanakkale, sağanak yağışa teslim

Çanakkale’de önceki gece yaşanan yoğun sağanak yağış ve fırtınanın ardından bazı cadde ve sokaklar ile işyerlerini su bastığı görüldü. Metrekareye 35,2 kilogram yağmur düşen Çanakkale’de şiddetli lodos nedeni ile de kent yaşamı olumsuz etkilendi.

797
Oldukça sıcak geçen günlerin ardından, önceki gece yarısı başlayan yoğun sağanak yağış ve lodos fırtınası kenti olumsuz etkiledi. Aniden bastıran yağışın etkisi ile birçok işyerini su bastı, bazı cadde ve sokaklar ise sular altında kaldı. Yağışla birlikte etkili olan lodos fırtınası ise Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerindeki bir ağacın devrilmesine neden oldu. Araçlar su dolu yollarda ilerlemekte güçlük yaşarken, kent yaşamı olumsuz etkilendi. Sadece yarım saat süren yağış ile kent merkezine 35,2 kilogram yağış düşerken, yağıştan bazı ilçelerde de etkilendi. Buna göre; Ayvacık’a 10, Biga’ya Biga 10.5, Çan’a 16.7, Ezine’ye 20.8, Gelibolu’ya 29.3 ve Lapseki’ye 34.9 kilogram yağış düştüğü kaydedildi. Kent merkezinde yer yer bir metre yüksekliği bulan yağmur suları nedeniyle İskele Meydanı, Kayserili Ahmetpaşa Caddesi üzerindeki bazı işyerlerini su bastı. Çanakkale Belediyesi ekipleri, hem devrilen ağacı hem de su birikintilerine neden olan soruları kısa sürede çözerek, kent yaşamını normal seyrine getirdi.
 
“Kirazlarda çatlama olabilir”
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, yağışlarla ilgili olarak gazetemiz Çanakkale OLAY’a yaptığı açıklamasında, gün boyu üreticilerle görüştüğünü ifade etti. Mevcut durumda büyük zararların meydana gelmediğini ifade eden Kaya, “Hem kiraz üreticilerimizle hem de diğer ürünleri üreten çiftçilerimizle görüşmeler yaptım. Şuana kadar çok ciddi bir zarar olduğunu söyleyemem, ancak bu yağışlarla birlikte kirazlarda çatlama olabilir, bazı ürünlerimizde ise yanmalar meydana gelebilir. Biz özellikle doludan korkuyoruz. Dolu yağışı olursa ciddi zararlar olabilir. Ancak şuana kadar olağanüstü bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı. (Seçkin Sağlam)
Paylaş