Çanakkale Ramazan`a hazırlanıyor

Ramazan ayının giderek yakınlaşması Çanakkaleliler de ayrı bir telaşa neden oldu. Ramazan alış verişlerini yapmaya başlayan vatandaşların ilgisi ise hurmaya yoğunlaşıyor. Çarşı Caddesi`nde gün içinde hareketlilik gözlenirken, hurma satıcıları geçen seneye oranla daha iyi satış yaptıklarını söylüyor.

584
 
9 Temmuz-8Ağustos tarihleri arasında Müslüman`ların oruç tutarak geçireceği ibadet ayı olan Ramazan ayının yaklaşması Çanakkale`de ayrı bir hareketliliğe neden oldu. Kimi sektörleri olumsuz etkilese de yerel esnaf açısından hareketliliğin arttığı bir dönem olarak görülüyor. Her iftar ve sahurunu özenle hazırlayan vatandaşlar için ramazan alışverişi de ayrı bir önem taşıyor. Yenilen besinlerin sağlık açısından dikkat edilmesi gerekliliği ile birlikte Çanakkaleliler, alışverişlerine de yavaş yavaş başladı. Çarşı Caddesi ve semt pazarlarındaki hareketlilik gözle görülür bir biçimde arttı. Yerel esnafa olumlu olarak yansıyan ramazan ayı, bazı sektörleri de olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle turizmi ve otelcilik sektörünü olumsuz yönde etkileyeceği düşünülen ramazan ayının, ilk haftasından sonra sektörün normala doğru seyretmesi bekleniyor.
 
Satışlarımız arttı
Kamar Baharat sorumlusu Settar Yurdakul, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte hurma satışlarının arttığını ifade ederek, “Bu yıl satışlar geçen yıllara oranla daha iyi” dedi. İran yaş hurmasının en ucuz hurma olduğunu ifade eden Yurdakul, “İran yaş hurması 12 liradan satışa sunuluyor. Medine hurması olarak bilinen hurma ise 20-25 ve 35 liradan satılıyor. Satışlarımız hareketli, oruç ayının başlamasına yakın hareketliliğin artacağını, ay içinde de haraketli olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
 
 
İlk bir hafta zor olacak
Ramazan ayının turizm sektöründe ciddi bir etkisi olacağı tahmin ediliyor. Son yıllarda yaz mevsimine denk gelen Ramazan ayının turizm sektörünü olumsuz etkilediğini ifade eden sektör temsilcileri, Ramazan ayının yaz mevsimindeki karekteristik özelliğinin ise ilk bir zor, diğer haftaların normal seyrine dönmesi yönünde belirlendiğini ifade ettiler. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Ramazan ayı ilk bir hafta oldukça kötü geçiyor. Sonraki haftalar ise biraz daha normal seyrine dönüyor. Bu artık ramazan ayının yaz mevsimindeki özelliği oldu” dediler.
Paylaş