havadurum

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Neler Oluyor?

Kadrolaşma konusunda hızlı adımların atıldığı ve yandaş olmayan öğretim üyeleri üzerinde baskıların gün geçtikçe yoğunlaştığı iddiaları ile çalkalanan ÇOMU’de Prof. Dr. Sevinç Özer hakkında dördüncü soruşturma açıldı. Açılan soruşturmaların hepsinin şikayetçisinin aynı kişi olması dikkat çekiyor. Açılan soruşturmalarda şimdiye kadar soruşturmacı olarak 3’ü bölüm başkanı, 1’i senatör (aynı zamanda fakülte yönetim kurulu üyesi ve bölüm başkanı) olmak üzere 4 profesör görev aldı.

1347
“Özgür üniversite” kavramının arkasında öğretim üyeleri üzerinde baskıların gün geçtikçe artıyor olması bilim adına önemli bir sorun olarak dikkatleri ÇOMÜ üzerine çevirdi. Akademisyenlerin soruşturmalar ile baskı altına alınması kaygı ile izlenirken, Çanakkale halkı ile de yaşanan çatışmalar düşünüldüğünde ÇOMU kentte bir bilim kurumu olarak değil adeta bir siyasal merkez olarak anılmaya başladı.
 
4. kez şikâyette bulunan öğretim üyesi kimden talimat alıyor?
Şikayetçi yardımcı doçentin hedefindeki profesör, aynı zamanda kendi bölüm başkanı olan Prof. Dr. Sevinç Özer ise bu soruşturmalar sonucu üç ay üniversiteden uzaklaştırma cezası yanında, maaşından önce 1/30; daha sonra da (iki kez üst üste olmak üzere) 1/3 oranında kesinti aldı.
Prof. Dr. Özer kendisi hakkında açılan son soruşturma konusunda gazetemize şunları söyledi: “İlk ve son soruşturmalarımın soruştur-macısı olan aynı profesör, 2011 yılında şikayetçi öğretim üyesi Avustralya’ya gittikten iki ay sonra ona “okyanus aşırı mobbing” uyguladı-ğım, adı geçenin yakın dostu Peter Rennert’in düğününde taktığı 2. altını eleştirdiğim gerekçeleriyle “akademik düzeyi tartışmasız” bir soruşturma sonunda, soruşturmacı olarak kendisiyle hiç yüz yüze gelmeden hakkımda ışık hızıyla ilk en ağır (maaştan 1/30 kesinti) cezası vermiştir.
 
Bu soruşturmacı, ironik bir biçimde aynı zamanda Darwin karşıtı bir biyoloji profesörüdür. Batı Dilleri ve Edebiyatları programında bulunan “mitler ve edebiyat” dersinde Adem’le Havva’ya mit dediğim için Darwin teorisinin bu miti çürüten ilk bilim çalışmalarından biri olduğunu sınıfta söylediğim için soruşturmacı profesör, 2009 yılında şikayetçi öğretim üyesinin danışmanlık yaptığı birinci sınıf öğrencilerine hakkımda yazdırdığı 60 kadar dilekçeyi (o zamanki yönetim işleme koymasa da) 2011 yılında dosyama koymakta sakınca görmemiş “öğrencilere Darwin öğretiyor ve mobbing yapıyor” suçlamasıyla hakkımda hiç indi-rimsiz(!) ilk cezayı vermiştir”.
 
Prof. Dr. Özer bu konuda “Ankara’da herkes Laçiner ve enerjik ekibini tanısa da, bilim çevreleri geçirdiğim soruşturmalar konusundaki gelişmeleri merakla izliyor” dedi.
Paylaş