Çanakkale, öğretmene kapalı

4+4+4 sistemi ile allak bullak olan eğitim ve öğretim sisteminin ilk yılında tayin fırtınası esti. Ancak, özellikle sınıf öğretmenlerinin tayinlerinde aşırı zorluklar yaşandı. Çanakkale’de yıllardır doluluk oranı en yüksek olan sınıf öğretmenliği için yapılan 340 başvurudan ancak 39’u gerçekleşebildi.

726
Çanakkale genelinde ortaya çıkan tayin isteklerinin neredeyse ancak yüzde 10 oranında gerçekleştiği bu atama yılında; merkezde ise ancak dört değişiklik yapıldı. Bu dört değişiklik içinde, merkeze dışarıdan gelebilen öğretmen sayısı ise bir de kaldı. İşte bu sonuç bile; yıllardır ilçelerde çalışan öğretmenlerin merkeze gelmelerinin neredeyse imkansız olduğunu ortaya koydu.
 
Öte yandan tüm branşlarda ortaya çıkan tayin isteği ise 859 gibi bir rakama yükseldi. İlerleyen yıllarda norm kadro dışı kalmamak için tayin başvurusunda bulunan 859 branş öğretmeninden ise ancak 284’ü mutlu sona ulaştı. İller arası tayinlerde de bölge sınıf öğretmenliği konusunda adeta kaleye döndü. Bu bölgede sınıf öğretmenliğine açılan tek il Tekirdağ oldu. Sınıf öğretmenliği için başvuru şansı olan iller; Bitlis, Hakkari, Kastamonu, Şanlıurfa, Şırnak ve Iğdır oldu. 4+4+4 sistemiyle açığa düşecek sınıf öğretmeni sayısı gelecek yıllar için de sorun olmaya devam edecek.
Paylaş