havadurum

“Çanakkale manevi başkentimiz”

İsmail Kaşdemir, Resmi Gazete'de yeni atamaların yayımlanmasıyla beraber Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'na tekrar atandı.

656

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'na atanan isim yeniden İsmail Kaşdemir; "Bu müstesnâ topraklara hizmet etmeye ve bu topraklara gözümüz gibi bakmaya devam edeceğiz" dedi.

"Gözümüz gibi bakmaya devam edeceğiz"
Yeni atamaların Resmi Gazete'de duyurulmasının ardından tekrardan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı görevine getirilen İsmail Kaşdemir; "Tensipleriyle tekrar Tarihi Alan Başkanlığı görevine atanmam vesilesiyle, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy'un öncülüğünde, çalışma arkadaşlarımla birlikte, bu müstesnâ topraklara hİzmet etmeye ve bu topraklara gözümüz gibi bakmaya devam edeceğiz. Tarihi Alan'ı dünyanın en büyük ve en çok ziyaret edilen açık hava müzesi yapmak için var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.

"Anlamaya ve anlatmaya çalışacağız"Çanakkale'yi gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kaşdemir; "Türk Milleti'nin ortak değeri olan, 'Çanakkale Ruhu'nu' herdâim canlı tutmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çok çalışacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında, Çanakkale'nin kahraman ve muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve kahraman Mehmetçiklerimizi daha çok hatırlayacağız ve onların büyük fedâkârlıklar içeren destansı mücadelelerini, daha çok anlamaya ve anlatmaya çalışacağız. Milli Mücadelemize ve Cumhuriyetimize giden yolun Çanakkale'de başladığını daha çok anlatacağız. Bu toprakların nasıl 'Vatan' yapıldığını ve bu toprakları bize vatan yapanları daha çok anlatacağız. Çanakkale'nin ortak değerimiz olduğunu, Çanakkale'nin, Milletimizin kalbi olduğunu, Çanakkale'nin manevi başkentimiz olduğunu daha çok vurgulayacağız" ifadelerini kullandı.

"Halkımıza minnettarız"
Her zaman büyük destekçisi olan vatandaşlara olan teşekkürlerini ileten Kaşdemir; "İnşallah bir gün, Çanakkalemizi Tarihi Alanı görmeyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kalmayacak ve yüzbinlerce yabancı ziyaretçi Tarihi Alan'a ve Çanakkale'ye gelecek. Nasıl ki ecdadımız 1915 yılında memleketin dört bir yanından hatta şu an sınırlarımız dışında kalan gönül coğrafyamızdan koşarak Çanakkale'ye gelmişlerse, Onların torunları da yine dört bir yandan koşarak Çanakkale'ye gelecekler. Çanakkale'de buluşup, bir ve beraber olacaklar. Dedelerinin yaptığı gibi, vatan ve millet ve değerlerimize bağlılık konusunda tek vücut olacaklar inşallah. Conkbayırı'ndan, Kocatepe'ye, Malazgirt'e bin selâm olsun. Bu çalışmaları yaparken, her zaman en büyük destekçimiz olan Halkımıza minnettarız. Bütün kurumlarımıza müteşekkiriz. Sizi seviyoruz. İyi ki varsınız" dedi.
(Gökhan Özkurnaz)

Paylaş