havadurum

Çanakkale Koleji yeni eğitim sistemine hazır

Çanakkale Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş, kolejin yeni yapılanmasıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala basın mensuplarıyla bir araya gelen Çanakkale Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş; “Çanakkale Koleji olarak güvenirliğimizi, başarılarımızla ve yeni hedeflerimizle sürdüreceğiz” dedi.

536
 
2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala basın mensuplarıyla bir araya gelen Çanakkale Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karakaş; “Çanakkale Koleji olarak güvenirliğimizi, başarılarımızla ve yeni hedeflerimizle sürdüreceğiz” dedi. Bir ülkenin çocuklarına bırakacağı en büyük mirasın iyi bir eğitim olduğuna dikkat çeken Karakaş; “Eğitim de bir gönül işidir. Biz de bu işi inanç ve büyük bir sevgi ile gerçekleştiriyoruz. Eğitime yaptığımız yatırımlar da bunun bir yansımasıdır. Bu bilinçten hareketle, yarınlarımız olan çocuklarımızı en iyi imkânlar dâhilinde yetiştirmek için onların yaşlarına uygun fiziki ortamlar hazırladık.Bu yıl öğretime başlayacak birinci sınıflarımızı doğum aylarına göre sınıflandırdık , bu sınıflardaki çocuklarımıza eğitim verecek olan öğretmenlerimizin onların düzeylerine uygun yetkinliklerde olmalarına özen gösterdik ve çocuklarımızın eğlenerek öğrenmelerine olanak sağlayacak ortamları hazırladık.. Çin atasözünde de belirtildiği gibi biz öğrencilerimize karınları doysun diye balık vermeyeceğiz, onlara kendi karınlarını doyurmayı, yani balık tutmayı öğreteceğiz. Bu yıla kadar başarıyla uyguladığımız bu eğitim politikamızı bundan sonra da sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
 
“İlk özel fen lisemizi açmış durumdayız”
2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren ilk Özel Fen Lisesi’ni resmen açtıklarını kaydeden Karakaş; “Bu yıl yeni oluşacak 5. sınıflarımız hazırlık sınıfı düzeyinde uygulanacak bir programla ana derslerin yanı sıra dil ağırlıklı bir eğitim alarak 6. sınıfa geçecekler. Bugün artık her birimiz küreselleşen dünyada dilin önemini tartışılmaz olduğunu kabul ediyorken, küçük yaşlarda alınan bu yoğunlaştırılmış dil eğitiminin öğrencilerimizin, geleceklerine ne denli büyük bir fayda sağlayacağı hepimizin malumudur. Yine, 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren "İLK ÖZEL FEN LİSEMİZİ " de resmen açmış durumdayız. Anadolu ve fen liseli gençler için yaptırmış olduğumuz modern eğitim binamızda bitmiş durumdadır. 371 kişilik konferans salonu 21 dersliği, 3 ayrı laboratuarı, 2 ayrı yüzme havuzu ve daha birçok sosyal alanları içerisinde barındıran binamızda geçlerimizin çok başarılı ve mutlu olacaklarına inanıyorum. Hem Anadolu lisemize hem de fen lisemize ilginin yoğun olması bizleri mutlu etmektedir” dedi.
Paylaş