havadurum

Çanakkale Kılıçdaroğlu`nu destekliyor

CHP İl Örgütü, 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olan kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceğini kamuoyuna açıkladı. CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve CHP İlçe Başkanları`nın katıldığı toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz; “CHP İl Örgütü olarak Kurultay da Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceğiz” dedi.

757

Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü, hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında CHP`nin büyük Kurultay`ın da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceğini açıkladı. CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve CHP İlçe Başkanları toplantıda bir araya gelerek, 5-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan CHP’nin büyük kurultayı ve tüzük değişikliğiyle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP İl Örgütü olarak kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceklerini belirterek; “CHP Çanakkale İl başkanlığı olarak örgütümüz ve Milletvekillerimiz ile hem girmiş olduğumuz kurultay sürecinde hem de tüzükteki değişiklikleri görüşmek ve örgütsel olarak da arkadaşlarımızın bu konuda görüş ve düşüncelerini almak için toplandık. Çanakkale İl Başkanlığı, Merkez İlçe ve İlçe Teşkilatlarımızla Genel Merkezimize ne kadar destek verebiliriz onları görüşeceğiz. Kurultay’la birlikte değişecek olan tüzüğümüzün ardından partimize büyük bir değişim ve yenilik gelecektir. Biz Çanakkale olarak bu büyük Kurultay sürecinde ve seçimde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz. Biz bu desteğimizi birkaç gün önce 78 il Başkanımız ile İl Başkanları toplantısında da ilan etmiştik. Bugünde İlçe Başkanlarımızın da aldığı bu kararla Genel Başkanımızın arkasındayız” dedi.

 
Sarıbaş; “Kurultayla birlikte iktidara yürüyeceğiz”
Kurultayın ardından oluşacak yönetim ile birlikte 2015 genel seçimlerinde iktidara yürüyeceklerini ifade eden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Bugün Başkanımızın da söylediği gibi, ilk olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Genel Başkanlık adaylığında destekleyeceğiz. Burada seçimlerin ardından olağanüstü büyük kurultay kararı alındı. Bu kararın doğru olduğuna inanıyorum. Bu kurultayın ardından partimiz daha güçlü çıkacak. Partimiz yeni bir parti yönetimi ve yeni bir taze kanla birlikte 2015 genel seçimlerinde iktidara yürüyecektir” diye konuştu.

Soydan; “Kılıçdaroğlu, CHP`yi iktidara götürecektir”
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise; “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP’de bir tüzük değişikliği olacağını biliyorduk. Ama seçimin hemen ardından CHP’nin desteklediği Cumhurbaşkanı adayını desteklemeyen parti içindeki bir grup CHP’de kurultay yapılması çağrısında bulundu. Ardından Muharrem İnce arkadaşımız parti içindeki görevinden istifa edip, adaylığını koydu. Bu süreçte aslında biz AKP içinde yaşanan kargaşayı izlememiz gerekirken, değişine gündemle CHP’deki büyük kurultayı konuşmaya başladık. AKP artık güçten düşmemek için her an seçime gidebilir. Ama CHP’nin bu büyük kurultayı bizim için bir fırsat olacaktır. Seçim öncesi yeni kadro ve yenilenmiş söylemler ile iktidara hazır bir parti olacağız. Bu kurultaydan sonra CHP üreten bir parti olacaktır. Bu kurultay bizim için bir iktidar hazırlığıdır. CHP Genel Başkanı ve Genel Başkan adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bu kurultayın ardından bizi CHP olarak iktidara götürecektir” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Paylaş