Çanakkale kavruluyor

Çanakkale’de kavurucu sıcaklar etkili oluyor. Artan nem oranının da etkisiyle kentliler nefes almada zorlanınca çareyi, park ve ağaç gölgeliklerinde buldu...

495
 
En sıcak günlerinden birini yaşayan Çanakkale’de hava sıcaklığının 35 dereceye kadar yükselmesi hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sıcaktan bunalan vatandaşların bir kısmı Halk Bahçesi’ndeki ağaç gölgelerinde derin uykuya dalarken, çocuklar ise serinlemek için denize akın etti.
 
Termometreler 35 dereceyi gösterirken, nemin de artmasıyla hissedilen sıcaklık 37-38 dereceye kadar çıktı. Aşırı sıcaklardan kavrulan kentte vatandaşlar nefes almakta güçlük çekti. Aşırı sıcağın etkisiyle de bazı noktalarda asfaltlar erirken, oruç tutan vatandaşlar dışarıya çıkmamayı tercih etti. Aşırı sıcakların da etkisiyle kent sokakları adeta sessizliğe bürünürken, her gün dolu olan sahil kesimlerindeki cafelerinde boş olması dikkat çekti. Denize girerek serinleyen çocukların yanı sıra evde sıcaktan bunalan vatandaşlar da parka gelerek, serin ağaç gölgeliklerinde oturarak kitap okudu. Öte yandan sıcaklıkların önümüzdeki günlerde etkisini arttıracağı bildirildi.
 
 
 
Paylaş