Çanakkale, İstanbulluların gözdesi oldu...

Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Vural, her geçen gün konut sayısının arttığı Çanakkale`deki inşaat sektörünün son durumunu değerlendirdi. Vural, cazibe bölgesi olan Çanakkale`de üretilen konut projelerinin özellikle İstanbul`dan ciddi oranda bir talep aldığını söyledi.

989
Konutun hiç bir zaman kaybettirmediğini belirten ve her daim bir yatırım aracı olan konut sektörünün ayağı en yere basan yatırım olduğunu ifade eden Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Vural; "O nedenle konutu öneriyoruz. Tüm hemşerilerimize de bu yöndeki yatırımları da tavsiye ediyoruz. Bu anlamda niyeti olan herkesi konut almaya teşvik ediyoruz" dedi. Kentte konut talebinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Vural, önümüzdeki yıllarda ise Çanakkale Boğazı`na yapılması planlanan köprü ve diğer etkenlerin etkisi ile talebin daha da artacağının altını çizdi.
 
"Çanakkale, İstanbul`dan ciddi bir talep alıyor"
Cazibe bölgesi olan Çanakkale`nin özellikle İstanbul`dan ciddi oranda bir talep aldığını kaydeden Vural; "Ülke geneline baktığımızda, ülkenin tamamında çok ciddi sayıda konut projelerinin olduğunu ve bunların hızla yürüdüğünü görmekteyiz. Kentimiz özelindeki değerlendirmemizde ise, Çanakkale`nin cazibe bölgesi olduğunu özellikle İstanbul`dan ciddi oranda bir talep aldığını söyleyebiliriz. Şehrimizin eski yerleşim bölgesinde yapılan projelerde konut talebi daha hızlı bulunmaktadır. Özellikle 1+1`den başlayan 3+1`e kadar olan yelpazede makul fiyat grubunda her türlü proje talep görmektedir. Yine kentin gelişen bölgesi Kepez Hastanesi civarında çok sayıda konut üretimi olduğunu görmekteyiz" diye konuştu.
 
"Köprü ile birlikte talep daha da artacak"
"Kentimizde yatay mülkiyetin olduğu Güzelyalı ve Dardanos bölgelerinde ise, iki katlı villa yapılanmasındaki konutlara karşı yine ciddi bir talebin olduğu aşikardır" diyen Vural; "Kentimizde dışarıdan gelen talep doğrultusunda projelerin değerlendirildiği ve talep gördüğü bir ortam söz konusu. İnşallah önümüzdeki yıllarda köprünün ve diğer etkenlerin etkisi ile hızlanarak gidecektir" şeklinde konuştu.
 
"Herkesi konut almaya teşvik ediyoruz"
Her daim bir yatırım aracı olan konutun hiç bir zaman kaybettirmediğini ve ayağı en yere basan yatırım olduğuna dikkat çeken Vural, bu nedenle Çanakkaleliler başta olmak üzere vatandaşları konut almaya teşvik ettiklerini vurguladı. Vural şu şekilde konuştu: "Faiz oranları arzu eden seviyelere getirilir. Bu manada faizlerin alçak veya yüksekliği talepleri ertelememektedir. Sahil boyunca her daim en iyi yatırım aracı gayrimenkul olduğu bilinmektedir. Yapmış olduğumuz projeler içerisinde başlangıcı ve bitişi arasında %50 ila %100 fiyat farklılaşması göz önüne alınırsa, yatırımcıların ne kadar iyi kararlar verdikleri ortadadır. Bu anlamda niyeti olan herkesi konut almaya teşvik ediyoruz. Konut hiç bir zaman kaybettirmiyor ve her daim bir yatırım aracı olan ve en ayağı yere basan yatırımdır. O nedenle konutu öneriyoruz. Tüm hemşerilerimize de bu yöndeki yatırımları da tavsiye ediyoruz."
Paylaş