havadurum

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, genç ruh sağlığını güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, gençlerin ruh sağlığını korumak amacıyla çeşitli etkinlikler ve hizmetler sunmaya devam ediyor.

1124

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, koruyucu ruh sağlığı çalışmaları kapsamında gençlere yönelik çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor. Söyleşi, seminer, eğitim, radyo-tv programları, broşür ve afişler gibi bilgilendirici aktivitelerin yanı sıra, bireysel psikolojik danışmanlık hizmetleriyle de gençlerin ruh sağlığını desteklemeyi hedefliyor.

Bu kapsamda, gençlerin ruhsal dayanıklılığını artırmak ve psikolojik iyi oluş hallerini güçlendirmek amacıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilere yönelik "Gençlik Ruh Sağlığı Güçlendirme Söyleşisi” düzenlendi. Programda, okula uyum, adaptasyon güçlükleri, psikolojik dayanıklılık, kendini tanıma ve psikolojik ilk yardım gibi konularda değerli öğretim üyelerinin katılımıyla bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, İlimizde ücretsiz ruh sağlığı danışmanlığı veren kamu kurumları hakkında da gençlere detaylı bilgiler sunuldu. Gençlerin soruları ise uzmanlar tarafından yanıtlandı.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde yürütülen bu tür faaliyetlerle gençlerin psikolojik sağlığını korumaya yönelik farkındalık ve önleme çalışmalarına katkı sağlamaya devam ediyor.

(Esra Güller)

Paylaş