Çanakkale için kritik toplantı

Yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday belirleme süreciyle ilgili görüşmek üzere Ankara`ya giden CHP Çanakkale heyeti döndü. Çanakkale`de aday belirleme süreci ile ilgili olarak görüşmeler yapıldığını ifade eden heyet, son sözün Parti Meclisi tarafından söyleneceğini ifade etti.

1047
Yerel seçimlere ilişkin aday belirlenmesinde izlenecek yol haritasının netliğe kavuşması için Çanakkale`nin parti denetmeni CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü`nün yanı sıra, CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ile Ali Sarıbaş, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz`den oluşan heyet, CHP Genel Merkezi`nde gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantı ile ilgili bilgiler veren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale`de başarıya giden tek yolun sandık olduğunu ve bu doğrultuda görüşlerini CHP Genel Merkezi`nde yapılan toplantıda dile getirdiklerini belirterek; “Ankara`dan mutlu dönüyoruz” ifadelerini kullanırken, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise belediye başkan adayının belirlenmesi için düşünülen yönteme parti meclisinin karar verceğini söyledi.
 
Beklenen toplantı yapıldı
Parti denetmeni CHP Milletvekili Emre Köprülü`nün yanı sıra, CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ile Ali Sarıbaş, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz`den oluşan heyet Ankara`ya giderek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Genel Sekreteri Bihlul Tamaylıgil ile görüşerek Çanakkale`de yerel seçimler için CHP`nin belediye başkan adayının belirlenmesinde hangi yolun izleneceği konusunu görüştü.
 
Soydan; “Tavrımız başından beri belliydi”
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, CHP`nin belediye başkan adayı isminin hangi yöntemle belirlenmesi konusuyla ilgili tavırlarının başından beri belli olduğunu söyledi. Belediye başkan adayının belirlenmesi için en doğru yolun sandık olduğuna işaret eden CHP İl Örgütü`nün önseçim kararına Ankara`daki toplantıda destek verdiğini belirten Soydan; “Toplantıyla ilgili bilgi vermeye yetkim yok. Toplantının ayrıntılarını CHP Genel Merkezi açıklar, ama bizim tavrımız başından beri belliydi. CHP İl Örgütü önseçim yani sandığın konmasını istiyordu, ben de toplantıda örgütün kararına katılıyorum dedim. Örgütün kararını desteklediğimi defalarca zaten kamuoyunda da ifade ettim. Zaten İl denetmenimiz de, Çanakkale ile ilgili raporunda önseçim önerisi vardı. Zaten bizim de konuşmalarımız bu yöndeydi ama toplantının içeriği konusunda bir şey söylemeye hakkım yok. Ama bizim baştan beri tavrımız sandıktır. Çanakkale`de başarıya giden tek yol sandıktır. Bu doğrultuda görüş bildirdik” dedi.
 
“Ankara`dan mutlu ayrılıyoruz”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir görüşme yaptıklarını ve Ankara`dan mutlu ayrıldıklarını kaydeden Soydan; “Ayrıca İl Başkanımız Hamza Karagöz`le birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`ndan randevu aldık. Bu konuları çok detaylı bir şekilde görüştük ve Ankara`dan mutlu ayrılıyoruz. Örgütümüz ve partimiz adına mutlu ayrılıyoruz Ankara`dan” diye konuştu.
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise; “Yerel seçimler ile ilgili herşeye parti meclisi karar verecek. Yani parti meclisi yöntem belirleyecek” diye konuştu.
Paylaş