havadurum

Çanakkale heyeti, başkentte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

277
Bayramiç Zeytinyağı ve Lapseki Şeftalisinin Türk Patent ve Marka Kurumunda gerçekleşecek belge takdim töreni için Çanakkale Heyeti Ankara`ya gitti. Aralarında Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz`ın bulduğu heyet Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu`nu ziyaret etti. Ziyarette, Çanakkale tarımı ve tarıma dayalı sanayisi ile ilgili görüş alışverişi gerçekleştirildi.
Çanakkale heyeti TBMM`nde
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu
"Çanakkalemiz tarım alanındaki ürünleriyle geniş yelpazeye sahip, ülkemizin nadide
şehirlerinden biri. Üreticimizin ürünlerinin markalaştırılması demek, ürünün kalitesinin
garanti altına alınması demektir. Lapseki Şeftalimizin ve Bayramiç Zeytinyağımızın
coğrafi işaret tescili alması ile Çanakkale markalaşmaya, büyümeye devam ediyor.
Bir yandan üretim teşvikleriyle, diğer yandan ürünlerin nitelikli hâle gelmesine yönelik
yatırımlarla üreticimizi desteklemeye, Çanakkale;mizin kendisine has koku ve
aromasına sahip ürünlerini hem vatandaşımıza hem de dünyanın dört bir yanında
tüketiciyle buluşturmaya devam edeceğiz" dedi. İskenderoğlu`na coğrafi işaret alınma sürecinde sağlamış olduğu değerli katkılar için teşekkürlerin sunulmasının ardından ziyaret
sona erdi. 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nde ağırlandılar
Çanakkale heyeti, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Reel Sektör Araştırma Geliştirme ve Uygulama Daire Başkanı Hasan Çağlayan Dündar ve TOBB Borsalar Müdürü Yiğit Ateş ile bir araya geldi. Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen ziyarete ilişkin olarak, "İlimiz yöresel ürün çeşitliliği bakımından çok zengin bir il. Bizler de oda borsalar olarak birliğimiz himayesinde coğrafi işaret tescil çalışmalarına sürekli destek sağlamaktayız. Bugün de TOBB Yöneticilerimizi ziyaret ederek, Lâpseki Şeftalisi ve Bayramiç Zeytinyağının Coğrafi İşaret Tescillerini aldığımız müjdesini vermeye geldik. Başkanımız bu konuyu çok önemsiyor. Yerel ve milli ürünlerimizin açığa çıkarılmasını, tanıtılmasını ve markalaştırmasına büyük önem veriyor. Başkanımız öncülüğünde çalışmalarımıza yön vermekteyiz" dedi.
"TOBB`un ana gündem maddelerinden biri; coğrafi işaret"
TOBB Başkan Danışmanı Hasan Çağlayan Dündar, Çanakkale Heyetine gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dündar "Yöresel ürünleri koruyabildiğimiz sürece gelecek nesillere aktarabileceğimizi belirtirken, coğrafi işaretin TOBB`un ana gündem konularından biri" ifadelerine yer verdi. TOBB olarak oda ve borsaların coğrafi işaret çalışmalarına rehberlik ettiklerini belirten Dündar, "Sizleri de coğrafi işaret tesciline verdiğiniz önem ve çalışmalardan dolayı tebrik ediyoruz" dedi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği`ne ziyaret
Türkiye Ziraat Odaları Birliği`ne ziyarette bulunan heyet (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar`a Çanakkale Heyetinden ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette, Birlik merkezinde yapılan görüşmede, ülke ekonomisi ve tarımı hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Coğrafi İşaret ürünlere ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Görüşmenin ardından Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun tarafından TZOB Genel Başkanı Sn. Şemsi Bayraktar`a yöresel ürünlerin bulunduğu hediye sepeti ve Coğrafi İşaret Tescilli Bayramiç Zeytinyağı takdim edildi.
(Nevin Yüksel)
 
Paylaş