havadurum

"Çanakkale halkının takdirlerine bırakıyoruz"

CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından, meydana gelen yangın felaketi sonrasında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı hedef alan iddialara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirildi.

915
CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından, Çanakkale'de meydana gelen yangın felaketinin ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın yangın sürecinde sahada olmaması üzerine konuya ilişkin açıklık getirmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirilerek; "Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan hakkında, hem de Çanakkale halkının duygularını hiçe sayarak aslı astarı olmayan haberler yapmaktan utanmamışlardır" denildi.

"Son orman yangını hepimizin yüreğini dağlamıştır"

Kentte meydana gelen yangın felaketi ve ardından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan hakkında ortaya atılan haberler üzerine CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından açıklamalarda bulunularak; " Çanakkale de meydana gelen son orman yangını hepimizin yüreğini dağlamıştır. Yangında yanarak yok olan ormanlarımızın, canlılarımızın ve doğamızın olumsuz sonuçlarının üzerimizde yarattığı acının tarifini yapmak mümkün değildir. Çünkü yok olan geleceğimizdir, havamızdır, suyumuzdur, toprağımızdır, değerlerimizdir ve çocuklara bırakacağımız mirasımızdır" sözlerine yer verildi.

"Toplumun geleceğini tehlikeye atıyor"

Başkan Gökhan hakkında çıkan haberlerin siyasi amaçlı olduğu belirtilerek; "Bu kadar acının yaşandığı bir ortamda bile havuz medyasının bazı yayın organları ve yerli tetikçileri buradan kendilerine siyasi çıkar elde etme uğruna Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan hakkında, hem de Çanakkale halkının duygularını hiçe sayarak aslı astarı olmayan haberler yapmaktan utanmamışlardır. Bu zorlu süreçte dahi insanların çıkarları uğruna vicdani değerlerini yitirmesi ve haberlerin siyasi amaçlarla kullanılması, toplum olarak karşı karşıya olduğumuz bir başka zorluktur. Haberciliğin böylesine de pes diyoruz artık. Sayın belediye başkanımız kendi özel durumunu insani gerekçesi ile birlikte kamuoyuna açıklamasına rağmen, havuz medyası ve yerli tetikçileri yalan haber yapmaya pervasız bir şekilde devam etmiştir. Siyasi hırsların gölgesinde gerçek dışı haberler üretenler, toplumun geleceğini tehlikeye atıyor. Biz, insanlığın ve doğanın yanında durmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimizin ve değerlerimizin yok olduğu, acıların ve üzüntülerin yaşandığı bir ortamda dahi sorumsuz davranarak kendilerine yarar sağlama pervasızlığını gösteren havuz medyası ve yerel tetikçileri ile ilgili değerlendirmeyi Çanakkale halkının takdirlerine bırakıyoruz. Biz, acının ve çıkar hırsının gölgesindeki karanlık düzeni reddediyoruz. Gelecek nesiller için daha adil, daha vicdanlı ve daha yeşil bir dünya inşa etme kararlılığını taşıyoruz. Bu mücadelede yan yana durarak, vicdanın sesini yükselteceğimize ve aydınlık bir geleceği birlikte inşa edeceğimize olan inancımızı ilan ediyoruz" denildi.
(Dilan Kaynak)
Paylaş