Çanakkale halkına teşekkür etti

Çanakkale halkının oylarıyla yeniden göreve seçilen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yerel seçimleri değerlendirirken, seçim sürecinde hem partisini hem de kendisini mesnetsiz iftiralarla karalamaya çalışan AKP`li yöneticilere sert tepki gösterdi. Seçim sürecinde AKP`nin uyguladığı bazı yöntemleri komik işler olarak nitelendiren Başkan Gökhan; “Seçim öncesi kişilik haklarımıza karşı kalleşçe yapılan karikatür saldırısını yapanlara hakkımı helal etmiyorum” dedi.

755
 
 
Çanakkale`de mazbatasını aldıktan sonra resmi olarak görevine yeniden başlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Lodos`da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. 30 Mart yerel seçim sürecini değerlendiren Başkan Gökhan, kendisini bu göreve yeniden layık gören Çanakkale halkına teşekkür etti. Çanakkale halkının, kendisine güvenini bir kez daha gösterdiğini belirten Başkan Gökhan; “Çanakkale halkı bana olan güvenini bir kez daha gösterdi. Seçimlerde CHP`ye önemli bir oy verdi. Çanakkale halkının bize güvenerek oyunu vermiş olmalarını çok önemsiyorum. Ben artık Çanakkale`nin Belediye Başkanıyım. Elbette CHP`den seçildim. Partim elbette çok önemli ama ben artık sokaktaki her insanın Belediye Başkanıyım” dedi.
 
 
“Belediye olanaklarını kullanmadık”
Yerel seçim sürecinde belediye olanaklarını kullanmadıklarını ifade eden Başkan Gökhan; “Seçim sürecinde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bütçemizi de buna göre ayarladık. Asla aşırıya kaçmadık. Hiçbir zaman belediye olanaklarını kullanma anlayışımız olmadı. Halk tarafından da olumlu karşılandık. Sayın Genel Başkanımız Çanakkale`ye geldi ve kent halkıyla buluştu. Sayın Kılıçdaroğlu kentimizde miting yaptı. Bir de sayın Başbakan geldi ve onun mitingini gördük. İkisi arasında dağlar kadar fark var. Sayın Başbakan buraya geldiğinde Çanakkale halkı açıkçası eziyet çekti. Sayın Başbakan, Çanakkale gibi bir yerde bu kadar korunacak duruma düştüyse bu işi bırakmalı. Taşıma insanlarla miting düzenlediler. Şehitler Abidesi`ne götüreceğiz diye insanları buraya getirip mitinge katılmalarını sağladılar. Burada miting yaptılar ama bunun sonucunda da Çanakkale halkı her zaman olduğu gibi çağdaş, özgürlükten ve barıştan yana tepkisini fener alayında gösterdi. İşte ilk seçim kazanıldığı gece 18 Mart gecesidir. 18 Mart gecesi iş bitti” diye konuştu.
 
 
“Çanakkale halkı beni tanıyor”
“AKP olmadık işlere başvurdu” diyen Başkan Gökhan; “Sayın milletvekilinin engellemesi gereken durumlar vardı ama maalesef oda buna göz yumdu. Kamu alanlarının kullanılması da var. GESTAŞ`ın içinde stantlar kurulup konserler düzenlediler. Pepe oyun gösterileri. Komik komik işler. GESTAŞ kamu şirketidir. GESTAŞ toplantılarında bunlar gündeme gelecek. Haluk Levent`ten fırça yediler. Haluk Levent gibi adamı AKP propagandasına alet ettiler ve Haluk Levent`te buna karşı çıktı. Bu tür duruma düştüler. Haluk Levent, öldürülen 8 genç ve İsmail Korkmaz anısına şarkı söyledi ama AKP`li arkadaşlar toz oldular. Şaşkın ördek hani suya bir tarafından dalarmış ya o misal. Barbaros Mahallesi`nde oy farkı yediler. Baktılar ki bir şey olmuyor farklı yöntemlere başvurdular. Karikatür bastırdılar ve bunu Çanakkale`ye dağıttılar. Burada ne AKP amblemi var ne de bunu basanın ismi var. Hiçbir şey yok. Sanki sokaktan birileri akıl etmiş ve bunu bastırıp kente dağıttırmış. Tabi yakalandılar. Yakalanmamak mümkün mü? Değil. Çanakkale`nin saygın olarak varsaydığımız bir firmanın araçlarıyla bunları dağıttırdılar. Hem benim hem de Remzi beyin kişiliği ile oynandı. Ben ve Remzi Yiğit belediye olanaklarından yararlanmamıştır. Asla böyle bir şey söz konusu değil. 25 yıldır sayın Remzi Yiğit ile beraber çalışırız. Hem Remzi Yiğit`e hem de partime edepsizlik yaptılar. Onlar bunları yaptıkça bizim oylarımız artıyor. Çünkü bana bir tek Çanakkaleli, `Başkanım bu ne?` diye soran olmadı. Çanakkale halkı beni tanıyor. Benim kişiliğimi biliyor” şeklinde konuştu.
 
“Hakkımı helal etmiyorum”
Kişiliğine yönelik yapılan saldırıları gerçekleştirenleri asla affetmeyeceğini kaydeden Başkan Gökhan; “Çok yazıktır, AKP`nin başvurduğu yöntemler Çanakkale`ye yakışmamıştır. Ama bunu yapanlardan hakkı helal etmiyorum. Özür dilemelerini bekliyorum. Onları asla affetmiyorum. Çünkü kişilik ile oynadılar. Bu konuyu Çanakkale`de her fırsatta dile getirip gündem de tutacağım. Kişilik hakkıma yapılan kalleşçe saldırıyı hep söyleyeceğim. Birinin çıkıp `evet bunu ben yaptım` demesini bekliyorum. Dürüst olacaklar ve bunu ben yaptım diyecekler. Ben bastım diyecek. Benim aklım diyecek. Bunu bekliyorum. Özellikle seçimin en kötü tarafı budur” dedi.
 
“Artık iftira ile siyaset zamanı geçti”
Başkan Gökhan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Özellikle AKP`den şunu bekliyorum. Artık iftira ile siyaset zamanı geçti. Yani bizi 3-5 kişinin teşvik etmesiyle yalan yanlış iş yapmasınlar. Kalkıp bana yalan yanlış konuşmasınlar. Bilgilenmek istiyorlarsa kendi belediye meclis üyelerinden bilgi alsınlar. Onlar gelsin belediyede araştırma yapsınlar. AKP İl Başkanı maden ocağına gideceğine meclis üyelerine bakın bakalım kontrol edin desin. Bu işler böyle olur. Ondan sonra da mars oluyorsun. Belediye Başkan Yardımcısı, belediye aracıyla eşyasını taşıdı diyorsun, sonra mahcup oluyorsun. Devamlı aynı şeyi yapıyorlar. Çanakkale halkı bunu sevmiyor. Çanakkale halkı hep yatırım istiyor. Onlarda hükümet olanaklarının Çanakkale merkezine gelmesi için çaba göstersinler.”
 
“Çanakkale için birlikte hareket etmeliyiz”
Çanakkale`de birlik ve beraberlik zamanı olduğuna dikkat çeken Başkan Gökhan; “Çanakkale`nin havaalanında uçuşlar başladı. Ancak İstanbul seferleri yok. Bu konuyu sayın Vali ile konuştum. İstanbul seferlerini isteyelim dedim. Çanakkale`de oturup basına demeç vermekle bu işler olmuyor. Bir fiil gidip bunun yeri neredeyse oraya gitmeliyiz. Bir an önce Çanakkale artık hamle yapmak zorunda. Burada birlik ve bütünlük içerisinde hep beraber bu noktada çaba göstermeliyiz. Çanakkale`nin bir an önce atılım yapması noktasında gayret gösterelim. Çanakkale`de büyük çevre yatırımlarımızı yaptık. Artık Çanakkale`nin gelişmesi ve tanıtımıyla ilgili hamle yapmalıyız” dedi. Başkan Gökhan daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
“Ankara hiç bir zaman hayalim olmadı”
Tek amacının Çanakkale`ye ve halkına hizmet etmek olduğunu dile getiren Başkan Gökhan; “Hiçbir zaman milletvekili adaylığı düşünmedim düşünmeyeceğimde. Çünkü ben Çanakkale`de yaşamak istiyorum. Siyasette kamu hizmetini de Çanakkale`de yapmak istiyorum. İnsanlar bana güven duyduğu sürece de yapacağım. Ankara hiç bir zaman hayalim olmadı. Çünkü, yerelde iktidarım ve bütçe kullanıp bu kente yatırım yapıyorum. İnsanlara hizmet ediyorum. Muhalefet milletvekillerini benim yaptıklarımı yapabilme şansı yoktur. Onların bütçesi yoktur onlar yatırım yapamazlar. Dolayısıyla bana uygun değil. Milletvekilliğini hiç bir zaman düşünmedim. Halka hizmet etmek istiyorum. Bunun dışında hiç bir beklentim olamaz” diye konuştu.
Paylaş