Çanakkale halkına deklarasyonlu teşekkür

Çanakkale`de yaklaşık 20 gündür devam eden Gezi eylemlerine verdiği destek nedeni ile Çanakkale halkına eylemlere katılan örgütlerden teşekkür geldi. Teşekkür deklarasyonunu okuyan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç, "Bütün Çanakkale halkını, kendi siyasal kimlik veya aidiyetlerini öne çıkarmadan, bu ortak değerlerimiz çevresinde daha güçlü bir birlik oluşturmaya çağırıyoruz" dedi.

853
 
Çanakkale`de devam eden Taksim Gezi Parkı`na destek eylemlerinde, yürüyüşlere katılarak, evlerinde ses çıkarıp, ışıkları açıp kapayarak, araçlarındaki korna seslerini halkın sesine ses katarak destek olan Çanakkalelilere, eylemlere katılan örgütlerden teşekkür geldi.
 
Siyasi parti ve meslek örgütlerinin imza attığı deklarasyonu Eğitim-Sen Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç okudu. Eylemlere aktif destek veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Çanakkale Çevre Platformu (ÇEP), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Emek Partisi (EMEP), Halk Evleri (HE), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB), Çanakkale Tabip Odası, Türk Diş Hekimleri`nin imzaladığı deklarasyonda "Bayrak krizine" de değinildi.
 
Deklarasyonda şöyle denildi; "Çanakkale halkı; Hizmet etmek için görevlendirildiği halka hakaret eden, toplumun onuruna, değerlerine, adalet duygusuna ve saygısızlık eden; Halkın inanç, etnik kimlik ve diğer aidiyet değerlerini toplumu bölmek için kullanan; Türkiye Cumhuriyetinin kurucularına hakaret eden; Demokratik haklarını kullananları, gözünü kırpmadan, öldüren; Bütün bunlar yetmiyormuş gibi Kaz Dağından başlayarak Türkiye`nin değişik yerlerinde devam eden ve en sonunda Taksim Gezi Parkında doğamıza saldırıyla doruk noktasına ulaşan; Emperyalizm ve yerli taşeronlarına gerekli yanıtı vermiştir. Bütün bunları yapan AKP ve suç ortakları, aşağılamaya çalıştığı Türk Bayrağı ve Atatürk`ü mitinglerinde bayrak ve poster olarak kullanarak siyasi malzeme yapmaktadır. AKP iktidarının emperyalizmin taşeronluğunu gerçekleştirmek için yapmayacakları yoktur. Çanakkale halkı yaşamını değerlendirirken, `Hayatta en doğru yol gösterici bilimdir fendir` düşüncesinden hareketle sorgulayıcı aklı yaşama geçirmiştir. Bu nitelikli halk, AKP iktidarının Taksim ve Gezi Parkından hareket Türkiye`nin her tarafında terör estirmekte ve devlet faşizmine karşı onurlu duruşu göstermiştir. Çanakkale halkı on binleri geçen kitlelerle sokaklarda `Birleşe birleşe kazanacağız` `Faşizme karşı omuz omuza` `Karanlığa teslim olmayacağız` `Hükümet istifa` gibi sloganlarla halkı direnişe davet etmekte ve Çanakkale halkı pencerelerden balkonlardan da katkısını vermektedir. Çanakkale halkı, bu kararlı duruşunu; aydınlık, özgürlük, tam bağımsızlık ve haklar mücadelesinde de devam ettirecektir. Bu nedenle parçası olduğumuz Çanakkale Halkında bu katkı, destek ve duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz. Bizlerin isteği bundan sonraki süreçte de Taksim ve Gezi Parkı Dayanışması mücadelesinin bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yükseltilerek devam ettirilmesidir. Bu nedenledir ki bu hedefe ulaşılmasında her zamankinden daha fazla Çanakkale desteğine ihtiyaç vardır. Bu mücadeleyi verirken herkesin siyasal veya başka türlü aidiyetlerinden daha çok Taksim ve Gezi Parkında sembolleşen Onur Emek Ve Demokrasi mücadelesinde güç birliği yapmamız gerekmektedir. Bu mücadele bütün insanlar ve hatta ötesinde bütün canlıların varlık hakkının varlık hakkını tanıyan bir kapsama sahiptir. Bu ortak düşüncelerden hareketle bütün Çanakkale halkını, kendi siyasal kimlik veya aidiyetlerini öne çıkarmadan, bu ortak değerlerimiz çevresinde daha güçlü bir birlik oluşturmaya çağırıyoruz. `Birleşe birleşe kazanacağız` sloganının hakkını verecek şekilde bölünmeden ve bütünlük içinde yürüttüğümüz mücadeleden onur duyuyoruz."
Paylaş