havadurum

Çanakkale gecesi ilgi topladı

Travel Turkey İzmir 2012 Fuarı kapsamında Çanakkale gecesi düzenlendi. 2013 Yılı fuarının partner ilinin Çanakkale olacağı açıklandı.

564
 
Travel Turkey İzmir 2012 Fuarı Çanakkale gecesinde bir konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna “Antik dünyanın muhteşem destanlarına konu olan Troya, Assos gibi muhteşem kalıntılarını ,yakın tarihimizin canlı şahidi Gelibolu Yarımadası’nın huşu içindeki havasını, Kaz dağlarının oksijen yüklü havasını teneffüs etmek isterseniz,Çanakkale sizi kucaklamaya hazırdır” diyerek davetlileri selamladı. Vali Güngör Azim Tuna’nın Çanakkale gecesindeki konuşması Çanakkale’’nin tanıtımı açısından önemli bir konuşma olduğu kadar konukları da etkiledi. Turizmin önemine vurgu yaptığı konuşmasında Vali Tuna şunları kaydetti:”Turizm farklı dilleri, dinleri, kültür, tarih ve coğrafyaları buluşturan, kaynaştıran ve bundan sosyal, ekonomik yarar sağlanmasına olanak veren bir sektördür. Günümüzde hızla değişen, büyüyen ve gelişen sektörlerden biri haline gelmiştir. Turizmde büyüme ve gelişime için planlı ve birlikte hareket edilmesinin, tanıtımın önemini bizlere turizm fuarları göstermiştir. Bu nedenle 06-09 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenen Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Fuar Organizasyonu büyük önem taşımaktadır. Bu fuarla birlikte gerçekleşecek konferans ve etkinlikler turizm sektörünün dolayısıyla da Çanakkale turizminin yol haritasının çizilmesine öncülük edecektir. Çanakkale tarihten gelen bir uygarlık mirasına ve muhteşem güzellikte bir doğaya sahip özel bir coğrafya üzerinde bulunan,hem ülkemiz hem de dünya için önemli bir ilimizdir.İlimiz sadece Çanakkale Savaşları’ndan gelen bir tarihe değil Troia’dan gelen evrensel bir tarihe sahiptir.
 
2013 yılı fuar partner ili Çanakkale
Tüm bu özelliklerinden dolayı inanıyorum ki önümüzdeki yıl partner il Çanakkalemiz olacak ve ilimiz çok daha görkemli ve özel bir tanıtıma imza atacaktır. İlimizin tarihi doğal güzellikleri ve potansiyalini anlatmaya bu gecenin tamamı yetmez, ancak fuar vesilesiyle sizlere dans- tiyatro sinevizyondan oluşan Çanakkalenin özel, görülesi, anlaşılası kutsallığını bu gece sanatsal bir dille anlatmak istedik. Umarım bizim ilimizin değerleri için her daim yaşadığımız heyecanı bir nebze olsun size de aktarabilmişizdir. Antik dünyanın muhteşem destanlarına konu olan Troya, Assos gibi muhteşem kalıntılarını, yakın tarihimizin canlı şahidi Gelibolu Yarımadası’nın huşu içindeki havasını, Kaz dağlarının oksijen yüklü havasını teneffüs etmek isterseniz..Çanakkale sizi kucaklamaya hazırdır… Gecenin hazırlanmasında, sahnelenmesinde, gösteriminde emeği geçenlere ve Egenin incisi İzmir’de gösterilen ilgi dolayısıyla herkese teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Paylaş