havadurum

Çanakkale fuara odaklandı

Çanakkale, 7-9 Mayıs tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecek olan SİAL CHİNA 2013 Fuarı’na odaklandı. Türkiye’nin onur konuğu olacağı fuarın önemli olduğuna dikkat çeken kentin önde gelen isimleri, iyi bir tanıtım ile kentin marka ürünlerinin en iyi şekilde tanıtılması gerektiğine dikkat çekti.

753
Çin Halk Cumhuriyeti’nin Shanghai kentinde düzenlenecek olan fuarın bu yıl onur konuğu Türkiye olacak. Çanakkale’nin marka ürünlerinin tanıtılacağı SİAL CHİNA 2013 Fuarı ile ilgili görüşlerini aldığımız ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız ile Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Türkiye’nin fuara onur konuğu olarak katılmasının yanı sıra bu fuarda Çanakkale’nin marka ürünlerinin en iyi şekilde tanıtılmasının kent açısından faydalı olacağını ifade ettiler.
 
“Çanakkale ve ürünlerini iyi tanıtmak gerekiyor”
Çanakkale için bu fuarın büyük bir şans olduğunu belirten ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız; “Bütün fuarlar bir ülkenin, bir bölgenin ve bir şehrin gelişimi için erdem olan ve bir şeyler alabiliyorsanız yararlı. O işi pazarlayacak insanların fuara gitmesi erdemdir. Çin, dünyanın en büyük ve en kalabalık bir ülkesi. Ülkemizde de Çin malı ürünler var. Şehrimizle ilgili Çin’e ne pazarlanabilir bu konuya bakmak lazım. Yoksa her şeyi götürürüz dersek hata yaparız. Onun için hangi tarım ürünüyle veya hangi bir mamulle gireceğimizi tespit edip o ürünler ve ürünleri üreten yetkililerle fuarda olmak, çok daha sağlıklı ve mantıklı olur. Bunun yanı sıra Çanakkale ve markalarını iyi tanıtmak lazım. Çin için Çanakkale önemli bir yer. Eğer bu fuarda Çanakkale’yi iyi tanıtırsak turizm alanında Çinlileri buraya çekebildiğimiz zaman iyi bir imkan olur. Oraya götüreceğimiz broşürleri Çin ve İngilizce hazırlamak kaydıyla hem yöremizi hem de ürettiklerimizi iyi tanıtırsak Çanakkale için yararlı bir fuar olmuş olur diye düşünüyorum” dedi.
 
“Çanakkale için büyük bir fırsat”
Türkiye’nin fuarda onur konuğu olması nedeniyle yoğun ilgi göreceğini belirten Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Çanakkale’nin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini kaydetti. Kentin marka ürünlerinin fuarda iyi tanıtılması gerektiğini kaydeden Ulus; “Çin Halk Cumhuriyeti dünyanın en büyük 2. ekonomisi. Bu nedenle Çin’de düzenlenecek olan fuarda Çanakkale’nin en iyi şekilde tanıtılması son derece önemlidir. Hem tarım ürünleri hem de diğer ürünlerin tanıtılması açısından fuar Çanakkale için faydalı olacaktır. Özellikle Çanakkale’de isim yapmış ürünlerimizin fuarda iyi tanıtılması gerekiyor. İyi bir tanıtım ile Çanakkale ürünlerinin Çin’e ihracatı söz konusu olabilir. Özellikle zeytinyağında büyük sıkıntılar var. Türkiye’de tüketim az. Önümüzdeki yıllarda Çin’in 40 ile 50 bin ton zeytinyağı tüketimi gerçekleştireceği söylendi. Bu çok büyük bir rakam. Türkiye’nin zeytinyağı fazlalığı Çin’de tüketilebilir diye düşünüyorum. Türkiye’nin fuarda onur konuğu olması da kentimiz için ayrı bir şans. Bu nedenle fuarda Çanakkale’nin daha çok ilgi göreceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Paylaş