Çanakkale Fiberkent oluyor...

Türk Telekom Fiberkent projesi ile Çanakkale’de internet erişim hızını arttırıyor. Çalışma kapsamında altyapı yenilenirken bağlantı hızı da artacak. Çanakkale Belediyesi ve Türk Telekom İl Müdürlüğü “Fiberkent Çanakkale” projesinde bir araya geldi. Proje kapsamında internet erişim hızı 100 megabite kadar çıkabilecek.

726
Çanakkale Belediyesi ve Türk Telekom İl Müdürlüğü “Fiberkent Çanakkale” projesinde bir araya geldi. Proje kapsamında internet erişim hızı 100 megabite kadar çıkabilecek. Beleidye meclis salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Türk Telekom Batı 2. Bölge Müdürü Ahmet Yanbay, Türk Telekom Çanakkale İl Müdürü Sakin Çetintürk katıldı. İletişim sektörünün hızla büyüdüğünü bildiren Türk Telekom Batı 2. Bölge Müdürü Ahmet Yanbay; “İnsanların işlerini kolaylaştırmak için projenin startını veriyoruz. Veriye her noktadan erişim son derece önemli. Bizde halkımızın veriye hızla ulaşması için yatırımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.
 
“İletişim çağını yakaladık”
Çanakkale’nin iletişim alanında dünya teknolojisini yakaladığını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “ Çanakkale iletişim teknolojisine Türk Telekom’un ciddi katkıları bulunmaktadır. Birlikte Alt yapı konusunda Telekom’la yoğun bir işbirliği yapıyoruz. Alt yapı yatırımlarının hızlı bir biçimde başladığından 6-7 sene öncesinden beri Telekom’la ortaklaşa çalışıyoruz. Duvarların, caddelerin üstünden geçen hatlar hepsi yerin altına alınıyor. İletişim alt yapısı son çağdaş bir noktaya geliyor” dedi.
 
Başkan Gökhan şunları söyledi; “Çanakkale iletişim çağını yakalıyor. İki kurumun uyum içerisinde çalışması son derece önemli. Bu şekilde işler hızlı hem sağlıklı hem de kentin yararına oluyor. İletişim internet noktasında son derece önemli. İnsanlar daha iyi, daha sağlıklı daha hızlı hizmet almak istiyor. Telekom ve diğer iletişim hatlarında çağdaş bir noktaya ulaşmak istiyor. Teknoloji yükseldikçe daha sağlıklı ortamlarda daha çabuk işler yapılabiliyor. Bizde bunun önünü açmak istiyoruz. Türk Telekom da bunu Çanakkale de sağlamaya çalışıyor. Biz bir proje ortağıyız. Örnek işbirliği sergiliyoruz. Belediye olarak ta e-belediye alanında ciddi yatırımlar yapıyoruz.”
 
 
“Bilgi otobanları kuruyoruz”
Türk Telekom`un 2012 yılını geniş bant yılı ilan ettiğini ve pazara yepyeni ürün ve teknolojiler sunacağı bir yıl olarak planladığını belirten Türk Telekom Batı 2. Bölge Müdürü Ahmet Yanbay “Türk Telekom`un 170 yıllık tecrübesiyle 81 ilde adım adım ördüğü fiber altyapısı yüz binlerce kilometreye ulaştı. Çanakkale ilimizin fiber dönüşümünü tamamlamak için belediyemizin verdiği destekle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çanakkale Belediyesi ile el ele yürüttüğümüz çalışmalarımızı en kısa zamanda bitirmeyi ve fiber teknolojisini tüm Çanakkalelilerin kullanımına sunmayı hedefliyoruz" dedi.
 
Türk Telekom Batı 2. Bölge Müdürü Ahmet Yanbay şunları söyledi; “Türkiye`yi layık olduğu çağdaş haberleşme altyapısına ve fiber teknolojisine kavuşturmayı amaçlayan Türk Telekom, evler ve binalara kadar fiber hizmetini Çanakkale`deki tüm müşterilerinin kullanımına sunmak amacıyla Çanakkale Belediyesiyle işbirliği yaptı. Yaklaşık 5.000 haneye fiber internet hizmeti sunulan Çanakkale ilinde fiber dönüşümü çalışmaları Çanakkale Belediyesi`nin desteğiyle sürdürülecek. Türkiye`nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, Türkiye`nin teknoloji ve iletişim alt yapısında yeni sayfalar açacak bir gelişme olan fiber teknolojisini 81 ilde müşterilerinin hizmetine sunuyor. Gerçekleştirdiği yatırımlarla Türkiye`yi fiber ağlarla ören Türk Telekom, Çanakkale`de yaklaşık 5.000 hanede fiber internet hizmeti vermeye başladı. Fiberkent dönüşüm çalışmalarını Çanakkale Belediyesinin desteği ve işbirliğiyle sürdüren Türk Telekom Çanakkale`nin tamamında fiber internet ile iletişim kalitesini artırmayı hedefliyor. İşbirliği kapsamında belediyenin üst yapıyı hazır hale getirdiği yerlerde Türk Telekom alt yapı dönüşümünü sağlıyor. Belediyenin Çanakkale Kenti`nin görsel güzelliği adına sunduğu altyapı deplase ve düzenleme taleplerine Türk Telekom tarafından öncelik veriliyor. Yeni çağın petrolü bilgi. Evlere işyerlerine muazzam bilgi otobanları kuruyoruz.”
 
“Yatırımlar sürecek”
Çanakkale’nin iller arasında geniş bant konusunda üst sıralarda yer aldığını bildiren Türk Telekom Çanakkale İl Müdürü Sakin Çetintürk; “Esenler bölgesinde başta olmak üzere birçok alanda fiber erişimi sağladık. Halkımız eğer isterlerse 100 megabitlik hız verebiliyoruz. Yatırımlarımız sürüyor. Çanakkale de 2012-2013 yılında yatırımlar büyük oranda devam edecek” dedi.
Paylaş