havadurum

Çanakkale eksikliğini giderdi

ÇTSO’nun kente kazandırdığı Kongre ve Fuar Merkezi’nin hizmete girmesi Çanakkale’de büyük memnuniyet yarattı. Kentte bir çok etkinliğe imza atmak için hazırlanan işadamlarının yanı sıra esnaf temsilcileri, Kongre ve Fuar Merkezi’ni Çanakkale’ye katkı sağlayacak ciddi bir yatırım olarak değerlendirdi.

1278
2015 yılına emin adımlarla ilerleyen Çanakkale’de bu yatırım sayesinde her türlü ihtiyacın karşılanabileceğini belirten işadamları ve esnaf temsilcileri, kentin ihtiyacı olan yatırım ile birlikte Çanakkale’nin eksikliğin giderildiği görüşünde birleşti. Çanakkale’nin marka olan ürünlerinin rahatlıkla tanıtılabileceği Kongre ve Fuar Merkezi’nin hem yurt dışı hem de yurt içinde düzenlenen çeşitli fuarlara ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğu belirtilirken, bu yatırımı Çanakkale’ye kazandıran ÇTSO yetkililerine teşekkür edildi.
 
Kongre ve Fuar Merkezi hakkında düşüncelerini kamuoyuna açıklayan ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu ve Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş, her türlü ihtiyacı karşılayabilecek konsepte olan binanın Çanakkale’de ciddi bir eksikliği de giderdiğini ifade ettiler.
 
2015 yılına emin adımlarla ilerleyen Çanakkale’de bu yatırım sayesinde her türlü ihtiyacın karşılanabileceğini belirten işadamları ve esnaf temsilcileri, kentin ihtiyacı olan yatırım ile birlikte Çanakkale’nin eksikliğin giderildiği görüşünde birleşti. Çanakkale’nin marka olan ürünlerinin rahatlıkla tanıtılabileceği Kongre ve Fuar Merkezi’nin hem yurt dışı hem de yurt içinde düzenlenen çeşitli fuarlara ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu belirten işadamları ile esnaf temsilcileri, bu yatırımı Çanakkale’ye kazandırın ÇTSO yetkililerine teşekkür ettiler.
 
Yıldız; “Çanakkale’de ciddi bir eksiklik giderildi”
Kongre ve Fuar Merkezi’nin hizmete girmesiyle Çanakkale’de var olan eksikliğin giderildiğini belirten ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız; söz konusu binanın eğitime de hizmet etmesi adına Çanakkale ekonomisine ve gelişmesine ciddi katkı sağlayacağını söyledi. Yıldız; “Böyle bir Fuar ve Kongre Merkezi’nin açılması Çanakkale’de ciddi bir eksikliğin giderilmesi demektir. Burada Çanakkale’nin bir çok ürününün tanıtımı ve bilgilendirilmesi yapılabilir. Sanayici ve işadamlarına yönelik üretenler ve pazarlayanlarla Çanakkale’yi markalaştırma adına bir çok etkinlik yapılabilir. Mesela bunlardan bir tanesi, ÇASİAD olarak öncelik yapacağımız Valilik, Belediye ve ÇTSO’nun desteklediği EXPOTROİA Fuarı. Bu fuarı Mayıs ayında devreye sokuyoruz. Bunun yanı sıra TOOB’un ekonomi üniversitesinin bir fakültesinin açılması, bununla beraber inanılmaz bir eğitim olayı var. ÇTSO’nun kente kazandırdığı bina eğitime de hizmet etmesi adına Çanakkale ekonomisine ve gelişmesine ciddi katkı sağlayacaktır. Fuar ve Kongre Merkezi binası iyi ki Çanakkale’ye yapıldı. Keşke bunun gibi bir çok yerler yapılsa. Çanakkale’nin bu tür binalara, kongre ve fuar merkezine ihtiyacı var. Hatta inşallah ileride 2. ya da 3.’leri de yapılır diye düşünüyorum” dedi.
 
Üzen; “Her türlü ihtiyacı karşılayabilecek konsepte”
Çanakkale ekonomisine katkı sağlayacak bir çok etkinliğin Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapılması gerektiğine dikkat çeken Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, söz konusu binanın 2015 yılı hedeflerine koşan Çanakkale’ye ciddi bir katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek; “Bu yatırım Çanakkale’nin ihtiyacı olan bir yatırımdı. Öncelikle emeği geçen herkesi kutluyorum. Kongre ve Fuar Merkezi her yönüyle çok farklı ihtiyaçlara da cevap verebilecek bir yer haline geldi. Bu binanın amacına uygun bir şekilde kullanılması, yapılmasından çok çok daha önemli. Dolayısıyla ekonomiye katkı sağlayacak bir takım etkinliklerin yapılması lazım. Kongre ve Fuar Merkezi’nin tarım ve tarıma dayalı sanayi ile ilgili de bir çok konuda sektörümüzün önünü açacağına inanıyorum. Burada bir takım fuar organizasyonları düzenleyebiliriz. Belli markalarımızın tanıtımında faydalı olarak kullanabiliriz. Onun dışında bir takım alıcı ve satıcıları bir araya getirme fırsatı yakalayabiliriz. Hasat Şenliklerimizi burada organize edebiliriz. Ezine peynirini Türkiye’nin birçok yerinde bir çok kişi üretebiliyor. Burada hiç olmazsa gerçek alıcıları ve üretenleri bir araya getirmek gibi fırsatlarımız olabilir. Kurum olarak Çanakkale ekonomisine nasıl faydalı bir şekilde binayı kullanabilirizin kendi aramızda fikir alışverişini de yaptık. Bu binanın etkin bir şekilde kullanılacağına inanıyorum. Bir takım seminerler ve eğitim programları burada gerçekleşebilir. Kongre ve Fuar Merkezi, her türlü ihtiyacı karşılayabilecek konsepte. Çanakkale’de 2015 yılı hedeflerine koşarken, bu bina bizim için ciddi bir destektir diye düşünüyorum. Bu nedenle yapılan yatırımın Çanakkale’ye katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
Vurucu; “Kentimiz çok faydalanacak”
Hizmete giren Kongre ve Fuar Merkezi’nin Çanakkale çok fayda sağlayacağını ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu ise; “Çanakkale’nin ürettiği tüm ürünlerin sergilenmesinde ve daha iyi tanıtılmasında fuar ve kongre merkezi büyük katkı sağlayacaktır. Kentimize özgü ürünlerin sergilenebilecek bir yer anlamında Çanakkale’nin eksikliği vardı. Bu eksiklik giderilmiş oldu. Bu nedenle Kongre ve Fuar Merkezi, Çanakkale ürünlerinin ortaya çıkmasında çok büyük bir fayda sağlar. Dünyada reklam çok önemli. Reklam iyi olunca malları daha iyi pazarlıyorsun. Bu kongre ve fuar merkezi de bu anlamda bir alt yapı demektir. Bu binanın Çanakkale’ye çok faydalı olacağını düşünüyorum. Binanın içinde yer alan toplantı ve kongre salonları var. Hepsi birbirini tamamlıyor. Organize Sanayi Bölgesi’nin içinde olması da çok önemli. Sadece Çanakkale ürünleri değil bir başka şehrinde ürünleri de orada sergilenebilir” şeklinde konuştu.
 
İş; “Artık Çanakkale’de fuarlar düzenlenmeli”
Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş, oda olarak esnafları şehir dışında düzenlenen fuarlara götürdüklerini anımsattı. Çanakkale’de hizmete giren Kongre ve Fuar Merkezi’nin bir çok fuarlara ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu kaydeden İş şu şekilde konuştu: “İstanbul, Ankara, Bursa ve bir çok şehre giderek fuarlara katılıyoruz. Artık kentimiz de çok önemli bir fuar merkezi var. Bu nedenle şehir dışında olan çeşitli fuarlar Çanakkale’de neden yapılmasın? Şehir dışına gittiğimiz fuarlara ev sahipliği yapabilecek bir fuar merkezimiz var. Bu anlamda büyük bir eksiklik, Çanakkale’de giderilmiş durumdadır. Çanakkale’de düzenlenen fuarlara da şehir dışından birçok işadamı ve esnaf katılacak. Bunların kente gelmesi Çanakkale için çok önemlidir. Bunun yanı sıra yapacağımız birlik toplantılarının hepsi artık bu binada yapılacak. Herkesin toplantılarını artık orada yapacağını düşünüyorum. Çanakkale için çok faydalı bir fuar ve kongre merkezi oldu. Binayı kentimize kazandıranlara çok teşekkür ediyoruz.”
 
 
Emeği geçenler ödüllendirildi
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi ile kent merkezindeki İş Merkezi açılışları, “Çanakkale’ye Değer Katanlar Ödül Töreni” ve “ÇTSO İnşaatlarında Emeği Geçenlere ve Katkı Sunanlara Plaket Takdimi Töreni” ile birlikte yapıldı.
 
Bakan Yazıcı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve ÇTSO Başkanı Bülend Engin, ödül töreninde, en çok vergi ödeyen, ÇTSO inşaatlarına destek verenlere, müteahhitlere ve 50 yıl ve üzeri Oda üyelerine tek tek ödül ve plaket verdiler. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ödül alanlarla tek tek ilgilendi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ödül alanlara tek tek ne iş yaptıklarını sordu ve Bakan Yazıcı ile aralarına alarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
İhracat kategorisinde, teşvik amacıyla yaptığı ihracat miktarına bakmadan Çanakkale’deki tüm ihracatçıların ödüllendirildiği ÇTSO’nun ödül töreninde farklı alanlarda ödül ve plaket alanların isimleri şöyle:
 
2011 YILI GELİR VERGİSİ
1.EŞREF ASLAN
2.NAZMİ TOK
3.KADİR TINMAZ
4.NEBAHAT KAYMAK
5.AHMET DÖNMEZ
6.MUSTAFA MEŞE
7.ALİ ÖZTÜRK
8.MEHMET İBRAHİM ÖZAY
9.DENİZ ÇAKIR
10.ÜLGÜR GÖKHAN
 
2011 YILI KURUMLAR
1.TAHSİLDAROĞLU SÜT ÜRÜNLERİ A.Ş.
2.ÇANAKKALE MADENCİLİK A.Ş.
3. BAŞARANLAR PETROL LTD ŞTİ
4. ARSLANLAR OTOMOTİV .A.Ş.
5.MİM PROJE HAFRİYAT A.Ş.
6.KUTLUAY KARDEŞLER İNŞAAT LTD.ŞTİ.
7.ULUBAY SOĞUK DEPO İŞL. LTD.ŞTİ.
8. VM PROJE MİMARLIK LTD.ŞTİ.
9.ASSOS MERMER LTD ŞTİ
10.TEKNİK YAPI DENETİM .LTD.ŞTİ.
 
2010 YILI GELİR VERGİSİ
1.NURİYE BAYAR
2.ALİ TAMER BALÇIK
3.NUSRET YILMAZ
4.ERCAN UYSAL
5.MEHMET ARABACI
6.FUAT KOŞUN
7.KADİR TINMAZ
8.SADRETTİN KUTLUAY
9.NEBAHAT KAYMAK
10.ÜLGÜR GÖKHAN
 
2010 YILI KURUMLAR
1.TAHSİLDAROĞLU SÜT ÜRÜNLERİ A.Ş
2.KALE GIDA AŞ
3.ARSLANLAR OTOMOTİV A.Ş.
4. ULUBAY SOĞUK DEPO İŞL. LTD.ŞTİ.
5. GESTAŞ DENİZ ULAŞIM A.Ş.
6. ÇANAKKALE MADENCİLİK A.Ş
7.ŞA-SE ORMAN ÜRÜNLERİ LTD.ŞTİ.
8.ASSOS MERMER LTD ŞTİ
9.GÜRBÜZ İNŞAAT LTD ŞTİ
10.TEKNİK YAPI DENETİM LTD.ŞTİ.
.
İHRACAT
1.AKÇANSA ÇİMENTO SAN. VE TİC. A.Ş.
2.AKDENİZ YAŞ GIDA LTD. ŞTİ
3.AMATİ-BOSFORO A. Ş.
4.ASSOS MERMER LTD. ŞTİ.
5.BEKTAŞ İTHALAT,İHRACAT.LTD. ŞTİ.
6.BİGA MADEN LTD. ŞTİ
7.ÇANAKKALE MADENCİLİK A.Ş.
8.ÇANAKKALE BALIKÇILIK . LTD. ŞTİ.
9.KALESERAMİK. A. Ş.
10.ÇANAKKALE LİMAN İŞLETMESİ. A. Ş.
 
ÖZEL ÖDÜLLER
1-KALESERAMİK A.Ş
2-AKÇANSA A.Ş.
 
50 YIL VE ÜZERİ ÜYELER
1-MEHMET BAYRAKTAR
2-ALİ NEYDİM
3-MUHARREM YASA
4-İBRAHİM DOĞAN
5-ÇANAKKALE MADENCİLİK A.Ş.
6-HALİL SAMİ KESER
7-AHMET UZMAN
8-AHMET RAFET BİLİCİ
Paylaş