havadurum

Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri Çimenlik Kalesi’nde başladı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, Çimenlik Kalesi'nde başladı.

699

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, Çimenlik Kalesi'nde başladı. Törene Törene; Vali İlhami Aktaş ve Eşi Songül Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve eşi Sibel Biçen, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Muharrem Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Erol Günaydın, Anadolu Şehit Aileleri Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Sebahat Korkmaz Demir, askeri ve mülki erkan, İl müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, askerler, gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.

Kutsal emanetler yola çıktı

Tören, şehitler için saygı duruşuyla başladı ve ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Çimenlik Kalesi'nde gerçekleştirilen törenlerin ardından, Gelibolu Yarımadası'ndan alınan deniz suyu ve toprak ile Türk Bayrağı, Milli Atletler Çınar Ergun ve Şimal Alkan tarafından Vali Aktaş'a teslim edildi. Vali Aktaş, bu kutsal emanetleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek üzere Milli Atletler Mehmet Serbes ve Nilhan Akaman'a teslim etti.

Halk oyunları ekibi gösterilerini sergiledi

Çimenlik Kalesi önündeki törenin sonrasında protokol ve öğrenciler, Mehteran eşliğinde Valilik önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Etkinlikler kapsamında Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü halk oyunları ekibi performanslarını sergiledi. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından tören, Mehteran Takımı'nın gösterileriyle devam etti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş