havadurum

Çanakkale’de zaferin 109’uncu yılına saygı duruşu

Çanakkale, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle şehitlerini anıyor. Törende, Türkiye’nin yanı sıra dost ve müttefik ülkelerin temsilcileri de yer aldı. Milli Savunma Bakanı Güler’in, 253 bin şehidi temsil eden altın madalyayı Türk bayrağına takmasıyla başlayan törenler, Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde devam edecek.

557

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’ndan düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

Törene; CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Avustralya Ankara Büyükelçisi Miles Armitage, Askeri Ataşe Kaptan Ben Esler, Avustralya Çanakkale Konsolosu Harry Hall, İngiltere'nin Askeri Ataşe Yardımcısı Sat Aaron Graham, Yeni Zelanda Ankara Büyükelçi Yardımcısı Nicole Slight, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, Çanakkaleliler ve basın mensupları katılım sağladı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri için Çanakkale’ye gelen Milli Savunma Bakanı Güler, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Muharrem Şahin, Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

1994 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Çanakkale’ye getirilen ve 253 bin şehidi temsil eden ‘Çanakkale Geçilmez’ yazılı altın madalya, Bakan Güler tarafından Türk bayrağına takıldı. Bakan Güler, madalyayı taktıktan sonra Türk bayrağı göndere çekildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’yla devam eden törende, Çanakkale’de adeta hayat durdu.

Milli Savunma Bakanı Güler ve beraberindekiler, Çanakkale Boğazı'nda demirlenen TCG Büyükada korvetinden yapılan 21 pare top atışının akabinde Çanakkale Valiliğini ziyaret etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ilk törenin akabinde; Gelibolu Yarımadası’ndan bulunan Şehitler Abidesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılım sağlayacağı törene geçilecek.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş